Evli bir erkek tarafından oyalandım kandırıldım

Güzin abla, ben 23 yaşında bir genç kızım. 1,5 yıldır evli bir beyle beraberdim. Bu süre zarfında beni hep ‘boşanacağını’ söyleyerek aldattı. Boşanma aşamasında olduklarını söylediği için ona inandım ve onunla beraber oldum.

Birbirimize iyice bağlanmıştık ve ayrılmak söz konusu olmaz, diye düşünüyordum. Oysa eşi sadece memlekete ailesini görmeye gitmiş, bu arada annesi hastalanınca, orada uzun süre kalmış. Eşi dönüp gelince, beraber olduğum erkek bana gerçeği söylemek zorunda kaldı.

Yine de kopamadık ve bu defa da karısı durumu anladı. Ailemi ve beni telefonla arayarak, hatta kapımıza kadar gelerek rahatsız etmeye ve küfürler edip, tehditler savurmaya başladı. Ben bu durumdan çok üzüntü duyuyorum.

Üstelik onunla eşinin evinde ve eşinin yatağında uzun süre beraber olduğumu düşününce, tümüyle rahatsız oluyorum.

Yine de karısı olmasaydı, onunla çok iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Bütün sorun onun karısını sevmediği halde, sanırım karısından çekinmesi ve ondan ayrılmayı göze alamaması.

Sizce ne yapmalıyım? Her şeye rağmen bu ilişkiyi sürdürmeli miyim? Ya da kestirip atmalı mıyım?

RUMUZ: LANET OLSUN

Aman lanet okuma kızım, ama sonuçta bu ilişkiyi kestirip atmak en doğrusu. Çünkü sen de biliyorsun ki, şu ya da bu nedenle, karısından çekiniyor, korkuyor, her ne hal ise, seni sevse bile, boşanamıyor. Boşanıp seninle evlenemeyecek. Bu durumda onunla geçirdiğin her dakika senin daha çok üzülmene, yıpranmana neden olacak anlardır.

Sana yazık değil mi, ailene yazık değil mi? Hatta biraz agresif bile sayılsa, bu kadıncağıza yazık değil mi? Kendini bir an onun yerine koysana. Sonuçta pek hoş davranmasa da, kendine göre hakkını aramaya çalışıyor.

Bunca yıllık eşini kaybetmemek için mücadele veriyor. Yine de ne sen, ne de ailen onun bu tacizlerine de muhatap olmalısınız. Bu durum sizin için de küçük düşürücü ve çok üzücü değil mi? Sana hiçbir gelecek vaat etmeyen, üstelik hem ailenin, hem de çevrenin gözünde seni zor duruma düşüren bu beraberliği ne kadar sürdürebileceğini sanıyorsun?

Eşinden neden çekiniyormuş? Bir çıkar ilişkisi mi söz konusu yoksa? Kısacası sana açık açık karısından ayrılamayacağını söyleyemiyor. Hem seni, hem de karısını idare ediyor işte!

Sevdiğim genci ailem kesinlikle istemiyor

Sevgili Güzin abla, 18 yaşında bir kızım. Annem ve babam arkadaşlık ettiğim çocuğu bir türlü sevemediler. Ama inan, ben aşkı yalnız onda tanıdım ve ondan ayrılmak istemiyorum.

Annemleri ikna etmenin bir yolu olmalı. Ama ben bulamıyorum. Evden kaçmayı ya da onunla gizlice evlenmeyi düşünüyorum ama onları kırmak istemediğimin farkına varıyor, vazgeçiyorum. Eğer ondan ayrılırsam ne kadar üzüleceğimi bilmelerine rağmen beni onunla görüştürmüyorlar. Bana yardım et, ayrılmalı mıyım, yoksa aşkım için savaşmalı mıyım?

RUMUZ: YAĞMUR GÖZLÜM

Canım kızım, hiç düşündün mü, ailen neden ısrarla bu gence karşı? İleri sürdükleri nedenleri keşke bana açıklayabilseydin.

Çünkü hiçbir anne-baba düşünemiyorum ki, çocuğunun mutsuzluğunu istesin. İleri sürdükleri, mahzurlu gördükleri birtakım sorunlar olmalı. Sen de çok gençsin, ya o genç adam kaç yaşında? Hayatını kazanıyor mu, sana bakabilecek durumda mı?

Yoksa hakkında pek iyi şeyler duymamış olabilirler mi, bundan mı böyle inat ediyorlar. Bu genç adamı tanıyorlar mı? Tanımıyorlarsa, onları mutlaka tanıştır, belki fikirleri değişir. Ama sakın ha, kaçmayı düşünme. Sonra çok üzülürsün. Her şeyi tatlılıkla halletmeye bak.

Yaşça büyük kadınlar bana çekici geliyor

Güzin abla yazılarınızı yaklaşık bir yıldır hemen her gün okurum. Yaptığınız işi çok kaliteli ve başarılı buluyorum.

20 yaşındayım, çevremde birçok güzel kız olmasına rağmen benim ilgimi yaşıtlarımdan daha çok, yaşıtım olmayan, benden yaşça daha büyük kadınlar çekiyor. Yaşça büyük olanlar bana daha fazla heyecan veriyor. Sizce benim yaşımda bu tarz şeyler hissetmem normal mi?

Normalse bana sebep gösterebilir misiniz? Bu durumdan kurtulabilmek için ne yapmam gerekir; hiçbir fikrim yok.

RUMUZ: GENÇLİK AŞKI A.

Oğlum, gençlik yıllarında olgun kadınlar, genç erkeklere daha çekici ve seksi görünebilir. Bu aslında doğanın da gereği sayılır. Eski devirlerde bazı kavimlerde orta yaşlı kadınlarla, genç erkeklerin evlendirilmesi adetmiş. Bunun nedeni ise genç erkeğin cinsel dürtüleriyle, heyecanlarının olgun bir kadınla beraberlikte çok daha uyumlu olacağı düşüncesiymiş.

Olgun kadın, ekonomik olarak da güçlü olacağı için, genç erkeğe imkan tanırmış. İyice yaşlandığı zaman ise, genç erkek ona iyi bakabilir, sırtında taşıyabilir, onu ölünceye kadar koruyabilirmiş.

Kadın ölünce, erkek bu defa kendinden genç bir kadınla evlenip, ona uyum sağlayabilir, ekonomik açıdan da onu rahat ettirebilirmiş. O yaşlandığı zaman da, genç karısı ona bakabilirmiş. Bu böyle devam eder, gidermiş.

Genç bir kızın cinsel açıdan tecrübesizliği ve genç kızların beraberlikten kaçınmaları nedeniyle, olgun ve sana cevap vermeye hazır olduğunu düşündüğün kadınlara yönelmen doğal olsa da, zaman içinde hayatına sevebileceğin genç bir kız girdiğinde her şey denge bulacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları