Evli bir adama gönül verdim, pişmanım

Sevgili Güzin Ablacığım, yazılarınızdan hep ders çıkarmaya çalışıyorum. Nasihatlerinizle gençlere çok yardımınız dokunuyor. Mektubumu yayınlarsanız sevinirim, çünkü benim gibi acı çeken pekçok insan olduğuna inanıyorum.

Ben 21 yaşında, kültürlü, kendine ve dış görünüşüne özen gösteren bir genç kızım. Bundan bir buçuk yıl evvel birisiyle tanıştım. Kendisi Doğulu ve bir otobüs firmasının sahibi. Evli, ama hiç çocuğu olmamış. Bu bey bana uzun süre dil döküp, beni sevdiğini söyleyerek kendine aşık etti. Bu arada hayatımı kısıtladı; hatta sokağa çıkmama ve çalışmama bile engel oldu. Ben karşı çıksam da, bir akşam çok dostane bir düşünceyle gittiğim yemekte içeceğime ilaç atarak beni yatağa soktu. Yine de beni sevdiğine inandım. Ben de onu çok sevdim. Ama yaptığıma pişmandım, çünkü evliydi. Bu yuvayı yıkmaya hakkım yoktu. Ancak peşimi bırakmadı. Hatta beni tehdit edip, zarar verebileceğini söyledi. Korkumdan ayrılamadım.

Kendisi içkiye düşkündü; sebepsiz yere bana çok dayak attı, ağzımı burnumu kırdı. Kimseye derdimi anlatamadım. Dahası beni evlenme vaadi ile kandırdı. Hamile kaldım. Bu yaşadıklarım yüzünden strese girdim ve bebeğimi düşürdüm. O sürekli çocuk isteğini yineledi, fakat ben hep karşı çıktım.

Öğrendim ki, daha evvel de, benim gibi bir genç kızı kandırarak çocuk sahibi olmuş. Sonradan da pişman olup, o genç kızla bir olup bebeği boğmuşlar. Bu olay nedeniyle cezaevinde bile yatmış. Kendisi bunu o genç kızın yaptığını iddia ediyor, ama bana hiç de mantıklı gelmedi.

Ben ona nasıl kandım, hálá aklım almıyor. Aslında aldatılan taraf, sadece onun eşi değildi. Ben de aldatıldım. Bana vaatlerde bulundu, inandırdı ve hayatımı kararttı. Sonra da tüm telefonlarını kapattı, ulaşamaz oldum.

Çok büyük acılar çektim, ama şimdi çok şükür iyiyim.

Size bunları yazmamın nedeni tüm genç kızlara seslenmek. Ne olursa olsun, hiçbir evli erkeğe gönül vermesinler. Böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç aklıma getiremezdim. Demek ki büyük konuşmamak gerekir. İnsan gençken hata yapabiliyor. Size içimi dökmek istedim.


 RUMUZ:YARALI CEYLAN

Sevgili kızım; önemli olan tecrübesizlik ya da başka nedenlerle o insana kanmamak, inanmamak, vaatlerine aldanmamaktır. Sonuçta onun evli bir insan olduğunu biliyordun. Diyelim ki; vaadini tuttu, boşandı ve seninle evlendi.

Sana ne vaat ederse etsin; hayatını kısıtlayan, seni döven, ağzını burnunu kıran adamdan ne bekleyebilirsin?

Üstelik bu öğrendiklerin, insanın aklını hayalini durduracak kadar korkunç şeyler. Bir bebeği boğduğu için, ya da diyelim ki boğmadı sessiz kaldı, hapse girmiş bir adamdan ne hayır gelir? Umarım hayat sana aydınlık günler getirir.

Özürlü bir erkeğim, aşığım ama söyleyemiyorum

Selam Güzin Hanım, ben 40 yaşında özürlü bir erkeğim. Ben bir hanımı seviyorum, ama ona bir türlü açılamıyorum. Senden ricam bana bir yol göstermen. Onunla 15 yıldır yakın arkadaşız, ama o benim ona karşı duygularımı bilmiyor. Açılmaktan çekiniyorum. Ne yapayım? 

RUMUZ:BİLAL

Sana bir öykü anlatayım mı? Senin gibi bir bey vardı, o da özürlüydü. Tekerlekli sandalyeye mahkumdu hatta. Çok hoş bir insandı, çok da güzel şiirler yazardı. Kendisi gibi şair olan, arkadaşlık ettiği ve kendisiyle ilgilenen bir hanıma aşıktı. Ancak ona bir türlü aşkını söyleyememişti. Tıpkı senin gibi. Daha sonra adam vefat etti. O hanıma yazdığı aşk dolu şiirler çıktı ortaya. Kadıncağız nasıl da dövündü; "Ah bilseydim, ah nasıl oldu da anlayamadım!" diyip durdu. O da adamın ruhuna aşıkmış oysa. Birlikte kısa da olsa, bir ruh bütünleşmesi yaşayabilirlerdi. Mutluluğu bir şekilde yakalayabilirlerdi. Yazık oldu... Bence sen de daha fazla zaman kaybetmemelisin.

Amacımız yaşlılara hizmet etmek

Kasev Vakfı (Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı), 14 Kasım 2006’da yirminci kuruluş yılını kutluyor. Amacı; sağlık, sağlık eğitimi, sosyal hizmet, yaşlıya hizmet ve çevre sağlığı çalışmaları olan Kasev’in öncü ve örnek çalışmaları giderek büyüyen bir "Kasev Gönüllü Grubu" ile daha da genişliyor. Kasev’in yaşlı öğretmenlerimiz başta olmak üzere, emekli ve hasta yaşlıya sunduğu hizmetler bugün herkesin takdir ve sevgisini topluyor.

Tuzla’da, Aydıntepe’de 40 dönümlük arazide "Kasev Vakfı Kamil Çetin Oraler Kampüsü" oluşturulmaya çalışılıyor.

Şu anda 140 odasıyla, 135 yaşlıya çağdaş bir hizmet vermekte olan "Kasev Kadir-Rezzan Has Öğretmen Dinlenme Evi-Huzurevi-Özel Bakım Tesisleri"nde yaşlılar, geniş balkonlu ve manzaralı tek kişilik konforlu odalarda yaşıyorlar. Onları yaşama bağlayan; yaşam kalitesi yüksek ortamda, her türlü aktivite ile sosyal hayattan kopmamalarıdır. Hobi odaları, kuaför salonları, hobi bahçeleri, kitaplığı ile buradaki yaşlılar çağdaş bir bakım görüyorlar. Parkinson’lu, Alzheimer’li yaşlılar için ayrıca 44 kişilik "Özel Bakım Bölümü" için Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Sn. H. E. Tomoyuki ve Japon halkının destek ve yardımları sağlanmıştır. İnsan onuruna yakışan, uluslararası normlarda hizmet vermekte olan vakfın Tuzla’daki tesislerine, yaşlılarımızı ziyaretinizi bekliyoruz.

Tel: (0216) 493 57 21, (0216) 493 04 77-78-83
Yazarın Tüm Yazıları