Evlerin işaretlendiği mahalleye MHP'den ziyaret...

Güncelleme Tarihi:

Evlerin işaretlendiği mahalleye MHPden ziyaret...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 16:15

Malatya'da dün Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasıyla ilgili emniyet ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınama mesajları yayımlandı. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mahalleyi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kentte yoğunlukla Alevi vatandaşların yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ne giden Erdem ve Çakır, sokakta gezerek, vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

Arzu Erdem, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallede meydana gelen olayların takipçisi olduklarını ve güvenlik güçlerine güvendiklerini bildirdi.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Erdem, "15 Temmuz'da hain darbe girişimi gecesi aslında Türk milletinin ne kadar çok kenetlenmesi gerektiği noktasında önemli bir işaret oldu hepimize. Türk milleti el ele verdi, bundan sonrası için de el ele verecek." dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır da bu tür girişimlerin sonuçsuz kaldığını vurguladı.

HACI BEKTAŞ VELİ DERNEĞİ

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, Malatya’da Alevi vatandaşların evlerine işaret konulması olayını kınadıklarını belirterek, fail veya faillerin yakalanıp cezalandırılmasını istedikleri söyledi.

Durur, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yaşanan çirkin olayın ardından bu evlerde ve mahallelerde yaşayan halkın endişe içinde olduğunu belirtti. Kamer Ali Durur, "Bizler bu ve benzeri olayları daha önce Maraş’ta, Çorum’da gördük. Daha sonra da birçok kez buna benzer provokasyonlar da yapıldı, ancak birçoğunda suçluların yaptıkları yanlarına kar kaldı. Toplumumuzun sinir uçlarına dokunan ve geçmişte yaşanılan acı olayları akıllara getiren bu çirkin eylemlerin tekrarlanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Halkımızı din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik eden bu kişilerin cezalandırıldığını görmek istiyoruz. Birkaç meczubun yaptığını düşündüğümüz bu olayı Malatya’da yaşayan vatandaşlarımıza mal etmek de yersizdir. Öncelikli olarak Malatya’da yaşayan canlarımız olmak üzere tüm halkımızı sağduyulu davranmaya ve oynanmaya çalışan oyunlara alet olmamasını bekliyoruz. Ancak halkımızı tedirgin etmek ve mezhepsel bir çatışma çıkarma amacı taşıyan bu eylemleri yapanların bir an önce bulunup cezalandırılmalıdır. Bizler gerek basından, gerekse Malatya’da yaşayan canlarımızla kuracağımız diyaloglar ile bu olayın takipçisi olacağız. Bu ülkede yaşayan hiçbir kesimi tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Evlerin işaretlendiği mahalleye MHPden ziyaret...

Haberin Devamı

TEPKİ YAĞIYOR... EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Malatya'da dün Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasıyla ilgili emniyet ve sivil toplum kuruluşları tarafından kınama mesajları yayımlandı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, olay kınanarak faillerinin bulunması için başlatılan çalışmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

22 Kasım 2017 Salı günü ilimiz Cemal Gürsel Mahallesi’nde yoğunlukla alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede bazı evlerin kapı ve duvarlarında gelişi güzel bir biçimde işaretleme yapıldığının ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal ilgili ekiplerimiz sevk edilmiştir.ÿ Olay yerine sevk edilen ekiplerimizin yapmış olduğu araştırmada; toplamda 13 adet evin dış kapı ve duvarlarında kırmızı renkte artı işaretlerinin bulunduğu tespit edilmiş ve ilgili tüm birimlerce olay mahallinde gerekli çalışmalara başlanmıştır. Olayın mağduru olan mahalle sakinleri ile temasa geçilip; olayın niteliği ve yapılan çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Malatya ilimiz bulunduğu konum itibariyle ve tarihi süreç içerisinde her türlü dini, etnik, mezhebi vb. açılardan barış içerisinde birlikte yaşama tecrübesinin yaşandığı bir vilayetimizdir.

Haberin Devamı

Evlerin işaretlendiği mahalleye MHPden ziyaret...

'PROVOKATÖRLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK'

Bu güne kadar muhtelif zamanlarda ve muhtelif karanlık güçler tarafından bir huzur ve barış içinde birlikte yaşama örneği olan şehrimiz, değişik provokasyonlara ve kışkırtmalara maruz bırakılmak istenmiştir. Ancak insanımızın makul ve bu tür provokasyonlara prim vermeyen yapısı bir muhkem kale gibi bu art niyetli kişi ve kişilere hiçbir zaman fırsat vermemiştir. Geçmişte ilimizde ve başka illerde meydana gelen benzeri provokatif eylemlere bakıldığında esas amacın, toplumda tedirginlik oluşturmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek kamplaşmalara zemin hazırlamak olduğu anlaşılmaktadır. Her tür provokasyon denemesi sonrasında, İlimizin saygıdeğer Alevi dedelerinin her zaman devletimizin birliği ve Milletimizin huzurunun devamlılığı yönünde iradelerini beyan ettikleri bilinmekle, provokatörlerin amacına ulaşamayacağı aşikardır. Bugüne kadar ilimizde gerçekleşen benzer provokatif eylemler karşısında sağduyulu tutum sergileyen vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin,ÿ bugün yaşanılan provokatif eylemde de aynı sağduyulu tavrı sergileyeceğine inancımız tamdır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak olayın faillerinin en kısa zamanda bulunup adalet önüne çıkartılması yönünde çalışmalar hızlı bir biçimde devam etmektedir.

ÜLKÜ OCAKLARI

Haberin Devamı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan ise, provokatörlerin yakalanarak cezalandırılmalarını isteyerek "İlimizin güzide Mahallelerinden Cemal Gürsel Mahallemizde yer alan Alevi vatandaşlarımızın evlerine yönelik bir takım provokatörlerin yapmış oldukları menfur saldırı ve provokatif eylemleri ülkücü camia ve Türk milleti adına şiddetle kınıyoruz. Bu davranışları yapan provokatörlerin yakalanarak cezalandırılmaları en büyük temennimizdir. Milletimizi bölmeye, parçalamaya çalışan bu şer odaklarının kanun önüne çıkarılması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Alevi vatandaşlarımız Türk milletinin ayrılmaz parçasıdır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

CHP’Lİ AĞBABA’DAN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da olay sonrası yaptığı açıklamada şunları söylemişti:  

"Türkiyenin dört bir yanında tahrik kokan bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Adıyaman’da, İstanbul Bahçelievler’de, Üsküdar’da Alevi vatandaşlarımızı tedirgin etmek isteyenler tarafından Alevilerin kapıları işaretlenmiş, ancak failler ortaya çıkarılmamıştı. Bu saldırıların son durağı Malatya, Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşandı. Alevi-Sünni arasında ayrım yapmak, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenleri 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Cemal Gürsel Mahallesi’nin komşusu olan Paşaköşkü Mahallesi’nde de gördük. O gün halkımız sağduyulu davranarak bu kişilere geçit vermemiştir. Bugün de Cemal Gürsel Mahallesi’nde evlerin işaretlenmesinin ardından bu tür provokasyonlara geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isterim. Gerek Malatya Valimiz veÿEmniyet Müdürümüzle gerek mahalle sakinlerimizle sürekli diyalog halinde olup, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İl örgütümüz mahallede gerekli incelemeleri yapıp, mahalle sakinleri ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Olayın faillerinin bulunup hukuk önünde hesap verinceye kadar mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Malatya’yı karıştırmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz."

Evlerin işaretlendiği mahalleye MHPden ziyaret...

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,  TBMM'de düzenlediği basın toplantısında  "Cemevlerine saldırılar yapılıyor, Alevilerin kapıları işaretleniyor, ortada fail bulunamıyor, bulunduğundaysa ne hikmetse deli ya da akıl sağlığı bozuk kişiler oluyor. Alevilerin asıl sorunu mezhepçi davranan iktidarla ilgilidir. Güvenlik, barış ve huzur içinde yaşamaları onların en doğal haklarıdır. Bu saldırılar araştırılmalı, gerçek failler ortaya çıkarılmalıdır. Başbakan, İçişleri Bakanı, emniyet birimlerine sesleniyorum, Malatya'da evlerinin kapılarını işaretleyen kişiler bir an önce ortaya çıkarılmalıdır" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!