Evlere 'Nutuk' hediye

Güncelleme Tarihi:

Evlere Nutuk hediye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 12:46

Evlere 'Nutuk' hediye

Haberin Devamı

CUMHURİYET kadınları, ev kadınları ziyaret ederek onlara Cumhuriyet'in değerlerini anlatıyor, Atatürk'ün 'Nutuk' kitabını hediye ediyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe şubesi üyeleri, “Acı kahve sizden, Cumhuriyet sohbeti bizden" projesiyle vatandaşlarla buluşma günleri başlattı. Mahalle muhtarlarıyla birlikte el ele veren Cumhuriyet Kadınları Güzelbahçe Şubesi üyeleri, proje kapsamında Güzelbahçe'de ev ziyaretleri yaparak bir kahve içimlik sürede Cumhuriyet'in değerlerini anlatıyor ve bu değerleri taçlandıran Atatürk'ün kaleme aldığı 'Nutuk' adlı eserini hediye ediyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, başlatılan proje kapsamında Kahramandere Mahallesi Muhtarı Meryem Yılmaz ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte iki çocuklu Pınar İhsan Kuş ailesinin konuğu oldu. Öney, Kuş ailesiyle yaptığı Cumhuriyet sohbetinde, kahve sohbetlerinin Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu kaydederek, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözünün güncelliğini yıllardır yitirmediğini belirtti. Atatürk'ün kahveyi çok sevdiğini her gittiği yerde kahve ile karşılandığını hatırlatan Öney, şunları söyledi:

“Birlik ve dayanışmalara vesile olan kahve, Cumhuriyet'in kuruluş aşamasında da Atatürk'ün aldığı önemli kararlara vesile olmuştur. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın en kritik aşamalarını özellikle gecelerini sürekli kahve içerek geçirmiş, Cumhuriyeti kahve içe içe kurmuştur. Yorgunluk,keyif sigara,teselli ve zafer kahveleri bahaneleri ile misafir gittiği her evde, lokalde veya cemiyette kahve içerdi. Halen Atatürk'ün bir heykelinin bulunduğu İzmir sırtlarındaki Belkahve'de Atatürk'ün zafer kahvesi içtiği bir yerdir. Dernek olarak, Atatürk'ün bu yöntemini kullanarak, 'Acı kahve sizden, Cumhuriyet Sohbeti bizden' sloganıyla başlattığımız projeyle Cumhuriyet'in değerlerini, Atatürk'ün kadınlara bakış açısını,kazandırdığı hakları ve Anayasa'da yapılmak istenen değişiklikleri en ücra hanelere kadar anlatacak, belediyemizin desteğiyle her eve bir Nutuk hediye edeceğiz. İlk aşamada haftada üç gün planladığımız ev ziyaretlerini üç yönetim kurulu üyesi ve muhtar ile birlikte yürüteceğiz."

Cumhuriyet değerlerinin ve temellerinin hoyratça harcandığını, bu nedenle Cumhuriyetin korunması, geliştirilmesi ve ödün vermeden yaşatılması gerektiğini belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney, “Ne laik Cumhuriyetten, ne demokrasiden ne de parlamenter rejimden vezgeçmeyeceğiz. Kapı kapı dolaşarak Cumhuriyetin erdemlerini ve Anayasa'da yapılmak istenen değişiklikleri anlatacağız" dedi. Cumhuriyetin erdemlerini, kadınlara sağladığı hakları ve Anayasa'da yapılmak istenen değişiklikleri anlatan Öney¸ Kuş ailesine Atatürk'ün Nutuk adlı eserini de hediye etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!