Evkur Yeni Malatyaspor sabaha kadar şampiyonluğu kutladı

Güncelleme Tarihi:

Evkur Yeni Malatyaspor sabaha kadar şampiyonluğu kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 16:05

Evkur Yeni Malatyaspor sabaha kadar şampiyonluğu kutladı

Haberin Devamı

Mikail PELİT / MALATYA, (DHA)- TÜRKİYE 1'inci Ligi’nde bitime 1 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyerek 11 yıllık özlemini dindiren Evkur Yeni Malatyasporlu futbolcular, 1-1 berabere kaldığı Boluspor maçından sonra taraftarlarıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadı, taraftarları da şehrin içinde şampiyonluk turları attı.
STAT TAM KAPASİTE DOLDU
Maçın bitiminde büyük bir coşkuyla cadde ve sokaklara dökülen Malatyalılar, araçlarıyla tur atmaya başladılar. Süper Lig sevincinin yaşandığı Malatya’da genci yaşlısı herkes bu coşkuya doyasıya ortak oldu. İnönü Stadı, 10 bin 500 kişiyle tam kapasite dolarken Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, maçı izledi. Bakan Bülent Tüfenkci, maçın bitiminde, "Şampiyonluk Malatya’mıza çok yakıştı. Bu zaferi fazlasıyla hak ettik" dedi.
BAYRAM HAVASI YAŞANDI
Evkur Yeni Malatyaspor takım otobüsü de Boluspor müsabakasının ardından yaşanan izdihamdan dolayı uzun süre stattan ayrılamadı. Stattan güçlükle ayrılan takım otobüsü de şehir içinde tur attı. Futbolcular ve teknik yönetimin içerisinde olduğu takım otobüsüne yoğun ilgi gösterildi. Sürekli olarak "Şampiyon" gösterilerinin yapıldı. Şehirde bayram havası yaratırken stat önünde, Kışla Caddesi’nde, Kapalı Çarşı üzerinde, Yeni Camii Meydanı’nda, Kernek’te, Kanalboyu’nda kutlamalar sabaha kadar sürdü.
MALATYA 3'ÜNCÜ DEFA SÜPER LİG’DE
Bu sezon büyük bir çıkış yakalayarak sezon başından beri liderliği kimseye bırakmayan Evkur Yeni Malatyaspor, 33'üncü hafta itibariyle Süper Lig’e yükseldi. Tarihinde 1983-1984, 2000-2001 sezonlarında şampiyonluk yaşayan sarı kırmızılılar, Malatya, dün ligde bitime 1 hafta kala Boluspor ile 1-1 berabere kalarak Sivasspor ile birlikte Süper Lig’e çıktı.
1983-1984’te namağlup olarak, 2000-2001 sezonunda ise Anlatya’da play off’'u kazanarak o zamanki adı 1'inci Lig'e yükselmişti. Tam 11 yıl sonra bu kez yenilenen adıyla Süper Lig’e çıkan Evkur Yeni Malatyaspor, Kulüp Başkanı Adil Gevrek'le son 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşadı. Kulüp başkanı Adil Gevrek, tarihe geçerken Malatyalı bakan Bülent Tüfenkci: Şampiyonluk Malatya’mıza çok yakıştı, bütün şehrimize hayırlı olsun. Bu zaferi fazlasıyla hak ettik, Malatyalılar en güzel şekilde kutlamalı, sporda, ticarette, ekonomide hak ettiğimiz yerlere bir bir geliyoruz'' dedi.
KASA DOLACAK
Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yıl yeniden düzenlediği kulüplere aktarılan kaynak uygulaması, TFF 1'inci Lig’den Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Evkur Yeni Malatyaspor ile Sivasspor’un kasasına toplamda 50 milyon TL kaynak aktarılacak. Takımlar bu paranın 35 Milyon TL’sini 24 Haziran itibariyle koyacak,. Kalan 15 milyon TL’lik kısmı ise yıl içerisinde taksitler halinde alacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!