EVKA Projesi’nde sertifikalar verildi

Güncelleme Tarihi:

EVKA Projesi’nde sertifikalar verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 16:28

EVKA Projesi’nde sertifikalar verildi

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle hazırlanan Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) sona erdi.
Projenin kapanış törenine Mersin Kadın Üretici Pazarı’nda kendi ürettikleri ürünleri satan yaklaşık 90 kadın katıldı. Kursiyerlere sertifikaları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından verildi. Başkan Tarhan, Kadın Üretici Pazarı’ın bir çok konuyu, içersine alan bir proje olduğuna belirterek şunları söyledi:
"Kadın Üretici Pazarı ekonomik bir olaydır çünkü kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Sosyal bir olaydır, kadınlar toplumda ikinci planda kalmanın önüne geçerek eşit birey olma fırsatı yakalıyorlar. Siyasi bir olaydır, kadınlarımız özgüven kazanarak önemli yerlerde aday ve temsilci olacaklar. Bunun gibi pek çok nedenden ötürü Kadın Üretici Pazarı’nı çok önemsiyorum."
Proje süresince katılımcılara Birsen Feray Biçgel ‘Kirlenen Dünya ve Geri Dönüşüm’, Dr.Güran Dinçer ‘Ev Kazaları ve İlk Yardım’, Opr. Dr. Mustafa Belle ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’, Toros Üniversitesi’nden Mervan Teselli ‘Madde Bağımlısı Gençler’, Av. Seher Yalçınkaya Çetin ‘Kadın Hakları’, Aslı Gökçe ‘Kendimi Seviyorum’, Dr. Özlem Yüksekbaş ‘Kalp Sağlığı’ ve Sosyolog Kunter Kurt ‘Aile İçi İletişim’ konularında dersler verdi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!