EVKA Projesi sertifikaları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

EVKA Projesi sertifikaları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 14:53

EVKA Projesi sertifikaları sahiplerini buldu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında verilen eğitimler, sertifika töreni ile son buldu.  
Kursta ev kazalarından ilk yardıma, kadın haklarından sağlığa kadar birçok farklı konuda eğitim alan yaklaşık 80 kadın, sertifikalarına kavuştu. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen sertifika törenine katılım yoğun oldu. EVKA Projesi eğitim seminerlerinde eğitim alan ev hanımı Gülnur Keskin, "Bu eğitim projesine katıldım ve bana çok şey kazandırdı. Hiç bilmediğim şeyleri öğrendim. Ev kazalarından  gençlerde madde bağımlılığına kadar birçok konuda bilgi sahibi oldum" dedi.
Mahallesinden yaklaşık 30 kadınla eğitimlere katıldığını ve günlük hayatta kullanabilecekleri faydalı bilgiler öğrendiklerini ve merak ettikleri soruların cevaplarını aldıklarını belirten Atatürk Mahalle Muhtarı Badegül Kaptan ise, ''Kendi alanında uzman eğitimcilerden eğitim aldık. Özellikle hukuksal konularda kadınların haklarını öğrendik. Biliyorsunuz bu çok önemli bir konu ve avukatlardan kadınların haklarını öğrendik. Sağlık konusunda ise günümüzde yaygın hastalıklar konusunda bilgilendirildik. Evde olunca doktora gitmeye çekiniyoruz ama uzmanları dinleyince hastaneye gidilmesi gerektiğini ve erken teşhisin hayat kurtardığını bir kez daha öğrendik'' diye konuştu.
Ortalama 80 kadına belirli konularda verilen eğitim programı kapsamında, Opr. Dr. Güran Dinçer tarafından, 'Ev Kazalarında İlk Yardım' hakkında bilgi verirken, Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu da, 'Kadın Olmak Harika' adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Sona eren eğitimlerin ardından yaklaşık 80 kadın sertifika sahibi oldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!