Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evinizi plaja götürün

Dergilerde görüp imrendiğiniz sahil evlerinden birine sahip değilseniz, o zaman siz evinizin dört köşesinden tutun ve onu uçsuz bucaksız, tropik bir plaja götürün.

Haberin Devamı

Sadelik, doğallık parolanız olmalı. Derin sessizlik, buram buram deniz kokusu, ferah seçimler  ve tabii ki deniz kabukları eşliğinde...

Kuzey Akdeniz ve Ege sahillerindeki evlerin ortak özellikleri romantik-klasik-rustik-sportif karmasında bir atmosfere sahip olan, bembeyaz duvarların arasına genellikle marin ve kır temalı aksesuvarların, geniş kanepelerin ve dinlenme köşelerinin bulunduğu, açık mutfakta sürekli hafif yemeklerin ve zeytinyağlıların pişirildiği, hemen her köşede uyunabilecek bir noktaya rastlanan, bahçe içinde veya sahildeki evler olması. Dinlendirici, konforlu ve davetkar olarak özetlenebilecek bu stil, yaz aylarında şehir evlerine de sıçrayabiliyor. Böyle bir stili yakalamak içinse birkaç ana noktaya dikkat etmek yeterli.
Renk paletinin ilk sırasında tabii ki beyaz, kum rengi ve farklı mavi-lacivert  tonları var. Pamuklu kumaşlar ağırlıkta; formlar kavisli ve yuvarlak. Sahilin ve kum plajın tüm kabuklu deniz hayvanlarını, balık ve martı figürlerini, hasır aksesuvarları, cam şişeleri ve coco-sisal halıları bu aydınlık atmosfere davet edebilirsiniz. Terracotta ve doğal taş, cilasız mermer, patineli ahşap ve lifli dokumalar da bu stilin diğer natürel öğelerinden. Mobilyalarda beyaz-ekru renkli büyük kanepelerin yanı sıra, mekana ferahlık katacak açık renk ahşaplar seçebilirsiniz. Pastel tonlarda çizgili yastıklar, hasır sepetler ve maket tekneler de, bu tarzın vazgeçilmez anahtarlarından. Çok kalabalık bir görünümden kaçarak, mümkünse aksesuvarlarınızı denize ait bir tema etrafında gruplamanız da ortamı yaratmanızda etkili olacaktır.

İlhamını parlak ve yoğun güneş ışığından ve sakin denizden alan sahil stilinde temel amaç rahatlık. Şehir hayatının yarattığı kaosu, evinizde yaratacağınız bu mevsimsel temayla dengeleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları