Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evinizi ay burcunuza göre dekore edin!

Doğum haritamızın önemli bir parçası olan ay, ruhumuzu, bilinçaltımızı ve duygularımızı temsil ediyor. Astrologlar, çevremizle olan ilişkimiz üzerinde de etkili olan ay burcumuzu dekorasyon stilimizin anahtarı olarak kullanabileceğimizi, böylelikle daha dengeli ve rahat bir ev yaşamı yaratabileceğimizi söylüyorlar.

Güneş ve yükselen burcunuzla birlikte doğum haritamızın üçlü saçayağını oluşturan ay burcumuz, içgüdüsel tepkilerimizin işareti ve kendimizi en çok güvende hissetmek istediğimiz alanın simgesi olarak kabul ediliyor. Duyu ve heyecanların geçmişten bugüne ve bugünden geçmişe akışlarını yönetiyor. Dolayısıyla ay burcumuzun özelliklerini kullanarak yaşadığımız mekanların ruhumuza daha uygun hale getirmemiz mümkün.

Ay burçu koç olanlar

Özellikleri: Hareketli ve aktif bir yapı, kendine hayranlık, içgüdüsel davranışlar, kazalar ve sakarlıklara yatkınlık, saldırıya geçme psikolojisi, flörtçü karakter, ilgi alanlarında çeşitlilik, yenileme merakı.
Dekorasyon zevki: Yeni mücadelelerden zevk alan bir kişi olarak yeni stilleri denemeye ve aynı odanın içinde sürekli değişiklik yapmaya meyilli olurlar. Kendi evlerini kendileri dekore etmeyi severler. Yüksek tavanlı, aydınlık ve büyük evler yaşamaları için idealdir. Mobilyalar işlevsel ve göz alıcı olmalıdır. Aynalar, deri döşemeler ve manzara resimleri hoşlarına gidecektir.
Burcun rengi: Kırmızı.
Tarzları için önerim: Tekstil ve objelerin değişimiyle farklı stillere adapte edilebilecek yalın-sportif bir tarz.

Ay burcu boğa olanlar

Özellikleri: Rahata ve konfora ulaşabilmek için çalışma ve para kazanma içgüdüsü, lüks ve statü tutkusu, yüksek estetik ve sanatsal zevk, damak tadına düşkünlük.
Dekorasyon zevki: Doğayı ve yeşili en çok seven onlardır; bu nedenle ekolojik tasarımların takipçisi olacaklardır. Tutumlu ve biriktirici karakterleri nedeniyle kaliteli ve yıllar boyunca kullanabilecekleri eşyalar seçmelidirler. Keyiflerine ve alışkanlıklarına fazlasıyla düşkün oldukları için sadece estetik değil, konfor gücü de yüksek tasarımlar onları rahat ettirecektir.
Burcun rengi: Yeşil.
Tarzları için önerim: Doğayı evin içine sokacak bir renk paleti, bitki köşeleri ve doğal ahşaptan seçkin tasarımlarla konformist-şık bir tarz.

Ay burcu aslan olanlar

Özellikleri: Dikkat çekme ihtiyacı, güzellik ve prestij tutkusu, cömertlik, ışıltılı ve çekici bir karakter, yüksek özgüven, sert tepkiler, sosyallik, buyurganlık.
Dekorasyon zevki: Ay burcu aslan olan kişiler kaliteli yaşama önem verdikleri için sıradan olanla asla yetinmeyeceklerdir. Modada olduğu gibi dekorasyonda da büyük hacimler, lüks tekstürler, ışıltılı ve parlak malzemeler, yüksek şamdan ve vazolar tam onlara göredir. Bazılarının evleri görkemli bir saray, bazılarınınki konforlu bir kral dairesi görünümündedir.
Burcun rengi: Turuncu.
Tarzları için önerim: İhtişamlı antikalarla modern tasarımları birleştiren farklı füzyonlar.

Ay burcu ikizler olanlar

Özellikleri: Kıvrak ve pratik zeka, yüksek sağduyu, düşük duygusal zeka, araştırma ve merak duygusu, çokyönlülük, yüzeysellik, olması gerekeni yapma eğilimi, yüksek iletişim yeteneği, sık sık karar değiştirme.
Dekorasyon zevki: Çabuk sıkıldıkları ve her duruma ve ortama kolayca adapte oldukları için sık sık ev değiştirebilirler. Ev değiştiremezlerse, evin dekorasyonunu değiştirirler. Multifonksiyonel mobilyalar tam onlara göredir. Orijinal sanat eserleri ve heykeller, evlerini özel hissetirecek detaylardır. Gösterişi sever, ancak ağır bir dekorasyondan kaçınırlar.
Burcun rengi: Sarı.
Tarzları için önerim: Büyük hacimli mobilyalar, geniş kanepeler, en son teknolojik oyuncaklarla donatılmış loft tarzı.

Ay burcu başak olanlar

Özellikleri: Prensiplere bağlılık, mantık hakimiyeti, detaycılık, kuralcılık.
Dekorasyon zevki: Moda ya da pahalı zevkler onun için önemli değildir; önemli olan pratik ve akıllı yerleştirmelerdir. Detaylara önem verdikleri için evlerinin her köşesini ayrı bir titizlikle kurgulayacaklardır. Temizlik, bakım ve hijyen ihtiyaçları giyimlerine olduğu gibi yaşadıkları mekana da yansıyacaktır. Hayatlarını kolaylaştıran cihazlara özel ilgileri vardır. Kırık ya da bozuk bir eşyaya bu eve yer yoktur.
Burcun rengi: Toprak rengi.
Tarzları için önerim: Açık renkler ve net çizgilerle sağlanacak modernist bir kabuğun içinde özel kişisel köşelerle yaratılacak düzen.

Ay burcu yengeç olanlar

Özellikleri: Çevreden kolay etkilenme, tepkisel ve sahiplenici bir karakter, yüksek duyarlılık ve sezgi gücü, sempati, anaçlık, alınganlık, huzur ve ev hayatına önem, hatıralara bağlılık, evcimenlik.
Dekorasyon zevki: Ruhsal yaşamlarındaki zenginliği sıkı sıkıya bağlı oldukları ev ortamına yansıtmaya çalışırlar, çünkü ancak evlerindeki mutlulukla mutlu olurlar. Evini bir gösteri aracı olarak değil, kabuğuna çekilebilecekleri bir koza haline getirmek için dekore ederler. Yemek yapmayı sevdikleri için büyük bir mutfakta rahat edeceklerdir. Mumlar, anı objeler ve fotoğraflar, vazgeçemeyecekleri aksesuarlardır.
Burcun rengi: Gümüş gri.
Tarzları için önerim: Monokrom ve natürel formlarla güçlendirilmiş sade-rustik bir stil.

Ay burcu terazi olanlar

Özellikleri: Duygusal haksızlıklara yoğun tepki, tarafsızlık, gerginlikten kaçış, uyum ihtiyacı, çevreden kolayca etkilenme, sevilmeye ve başarılı hissetmeye endeksli mutluluk, romantizm, yüksek idealler.
Dekorasyon zevki: Doğuştan dekoratör denebilecek bir estetik zevke sahiptirler. Rahatlarını ve dengelerini bozan hiçbir şeyden hoşlanmayacakları için evlerinde de aynı duyguyu yaratmaya çalışırlar. Kaliteli yaşama, lüks ve konfora önem verirler. Kalabalık grupları eğlendirmekte üzerlerine yoktur, bu nedenle büyük bir yemek masasına ihtiyaçları olacaktır. Seçimlerini yaparken orijinallik ve kalite ilk sıradadır.
Burcun rengi: Pastel mavi ve yeşil.
Tarzları için önerim: Doğadan ilham alan zamansız tasarımların kullanıldığı modern-eklektik tarz.

Ay burcu akrep olanlar

Özellikleri: Güçlü sezgiler, derin duygular, güçlü arzular, yüksek karizma, şüphecilik, kaybetme korkusu, zirvede olma tutkusu.
Dekorasyon zevki: Çevresindeki ortama en az önem veren burçtur. Hayatta neyle ilgileniyorlarsa, evlerinde de sadece onlar vardır. En çok önem verecekleri, evde çalışacakları köşenin nasıl düzenleneceğidir. Yatak odalarında ise gizli bölmelere rastlayabilirsiniz. Kadife ve loş ışığı severler. Sıradışı geometrik formlardaki mobilyalar hoşlarına gider.
Burcun rengi: Kestane rengi.
Tarzları için önerim: Art deco mobilyalar ya da yenilikçi tasarımların kullanıldığı çağdaş, sade ama etkileyici bir ev atmosferi.

Ay burcu yay olanlar

Özellikleri: İyimserlik, neşe, affedicilik, içtenlik, inişli çıkışlı duygular, başarısızlık ve küçük düşme korkusu, yenilik ve seyahat merakı, sabırsızlık, düşünsel ve hareketsel özgürlük ihtiyacı, sürekli kendini geliştirme tutkusu.
Dekorasyon zevki: Ev dışında çok vakit geçirdikleri ve sık sık seyahat ettikleri için fazla evcil sayılmazlar, ancak özellikle bahçeli ve geniş evlerde kendilerini rahat hissedeceklerdir. İç mekanların bol bol gün ışığı alması da çok önemlidir. Trendleri takip eder, etkileyici bir şekilde kendi kişisel beğenileriyle harmanlarlar. Tezcanlı olduklarından uzun süreli dekorasyon projelerine pek rağbet etmezler. Mutfağa kitaplık yaptırmak, buzdolabını yatak odasına koymak gibi sıradışılıkları onlardan bekleyebilirsiniz.
Burcun rengi: Mor.
Tarzları için önerim: Eklektik objelerle renklendirip farklılaştırabilecekleri konformist-natürel bir stil.

Ay burcu oğlak olanlar

Özellikleri: Mesleki kariyer ve başarı tutkusu, yöneticilik ve organizasyon yeteneği, yüksek sorumluluk duygusu, hızlı öğrenme becerisi, sabırlılık, disiplin, güven zorluğu, karamsarlık, otokontrol.
Dekorasyon zevki: Dekorasyon için en çok para harcayan burç olacaktır, çünkü yaptığı her türlü harcamayı yatırım gözüyle görürler. Yine aynı nedenden, antika ve klasik objelere merakları olacaktır. Dekorasyonu kendilerini göstermek için değil, en doğruya ulaşmak için önemserler. Düzen ve pratiklik onların en iyi arkadaşıdır. Her aldıkları mobilyanın bir işlevinin olması gerekir. Kalite ve rahatlığı önemserler, evde en çok vakit geçirecekleri alan her zaman düzenli olmasını istedikleri salon ve çalışma odasıdır.
Burcun rengi: Koyu kahve ve siyah.
Tarzları için önerim: Onlara güven verecek doğru çözümlerin kullanıldığı akıllı ve çekici bir tarz.

Ay burcu kova olanlar

Özellikleri: Özgürlük tutkusu, kolay iletişim ve arkadaşlık kurabilme, sürekli değişim ihtiyacı, sıra dışı davranışlar, baskı anında kaçış, araştırma merakı.
Dekorasyon zevki: Bu evde kitaplar, ansiklopediler, elektronik cihazlar ve teknolojik sistemler çok fazla olacağı için bunların düzenlenmesinde kullanılacak ünitelere ihtiyaç olacaktır. Cam ve metal gibi modernist malzemelerden hoşlanırlar. Mobilya ve obje kalabalığını sevmezler. Yenilikçi tasarımlara kapıları sonuna kadar açıktır, onun evinde sürrealist tasarımlara bile rastlayabilirsiniz.
Burcun rengi: Turkuaz.
Tarzları için önerim: Fonksiyonel düzenleme ve kitaplık üniteleriyle donatılmış, modern ve orijinal tasarımların ağır bastığı yalın bir tarz.

Ay burcu balık olanlar

Özellikleri: Yüksek duyarlılık ve merhamet duygusu, güçlü özveri, başkalarına yardımcı olma isteği, yaratıcılık, alınganlık, karamsarlık geçmişten kurtulamama, bağımlılıklarına düşkünlük.
Dekorasyon zevki: Her şeyi olduğu gibi, evlerini de hislerine göre dekore ederler. Yumuşak tekstiller, yöresel dokumalar, etkileyici perdeler, ay burcu balık olanların ortak zevkidir. Yaratıcılıklarını dekorasyonda da kullanıp renkler ve malzemelerle farklı birleştirmeler yaparlar. Romantik sembolleri evlerinin her köşesinde görebilirsiniz.
Burcun rengi: Eflatun.
Tarzları için önerim: Romantik pastellerle yumuşatılmış minimalizm ya da yine pastel renklerle yaratılmış İskandinav tarzı.

Not: Ay burcunuzu bilmiyorsanız, internette pek çok astroloji sitesinden öğrenebilirsiniz. Doğum tarihi, saati ve yerinizi girmeniz yeterli.
Yazarın Tüm Yazıları