Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evinize pozitif enerji yüklemesi

Bahar ayları geldiğinde kurulan tüm cümlelerde yenileme, yenilenme, canlanma ve aydınlanma gizli.

Sadece bedenimizin değil, yaşadığımız yerin de kış uykusundan uyanıp enerji dolmaya ihtiyacı var. Odalarınızda dolaşan pozitif enerjiyi yükseltmek için daha fazla güneş ışığı, daha fazla renk, daha fazla çiçek mutlaka işinize yarayacaktır, ama başka ne yapabilirim derseniz, taşlara sormakta fayda var!

üm dünyada alternatif tıp olarak değerlendirilen taşlar yardımıyla yaşadığınız yerdeki kötü enerjiyi dışarıya atabilmeniz mümkün. Yarı değerli taşlar konusundaki bilgileri konunun uzmanı Sevgi Ersoy’un taşlarla ilgili özel sırlarından öğrendim.

Evde ve ofiste kullanılabilecek taşlar

AMATİS:
Evdeki negatif enerjiyi üstüne alıyor. Fakat mutlaka 3-4 günde bir yıkanmalı ve kendi kendine kurumalı.Ya da cam kavanozun içine su ve kaya tuzunu koyun o da aynı etkiyi yapar, fakat onu da 3-4 günde bir değiştirmeniz gerekiyor.

BEYAZ: Kuvars kristalleri, negatifi nötrleştirmek ve evdeki enerjiyi dengelemek için küre şeklinde olmalı. Merdiven altına konulursa aşağıya inen enerjiyi dengeler.

AKİK TAŞI: Sağ kolunuzun üst kısmında bilezik gibi taşırsanız başarı için işe yarar.

PEMBE KUVARS VE AMATİS: Taşları küvete koyup, içine adaçayı yaprakları ilave edip küvetin etrafına mum ve tütsü yakarak 20 dk küvette kalırsanız arınma banyosu yapmış olursunuz.

KIRMIZI TAŞ: Durağan enerjiyi hareketlendirir.

KUVARS (SİVRİ UÇLULAR): Bilgisayar kullanıyorsanız ucu bilgisayara bakacak şekilde koymalısınız. Manyetik enerjiyi engeller.

DUMANLI KUVARS: Barış taşıdır. Meditasyon yaptığınız köşeye ya da evde oluşturabileceğiniz kutsal köşenize koyabilirsiniz.

ZENGİNLİK KESESİ: Yeşil bir kesenin içine Ay taşı, Akik, Kan taşı koyup, evin dört tarafına yerleştirip, bir tanesini de yanınızda taşırsanız evinizin bereketi artar.

KUTSAL KÖŞE TAŞLARI: Yeşil Kuvars, Kristal, Kyanit, Amatis, Gri taştan oluşacak bu köşeyi evinizde en rahat ettiğiniz yerde oluşturabilirsiniz. Dilek dileme köşesi ve dinlenme köşesi olarak değerlendirirken, aynı zamanda taşların pozitif enerjisinden yararlanmış olursunuz.

Taşları kullanmanın etkisini görmek için öncelikle şunları yapmanız gerekiyor: Aldığınız taşı toprağa gömüyorsunuz ve negatif enerjisi gitsin diye yıkıyorsunuz. O gün kısa bir süre güneşte bırakıyorsunuz ve kendi kendine kuruyor. Bir gece siyah kesenin içinde ay ışığında bırakıyorsunuz (dolunayda olması tercih edilir). Bunun sebebi, dört elementi barındırmasıdır. Ertesi sabah sol elinizde enerjinizi yüklüyorsunuz, sonra sağ elinize alıp ne için kullanmak istiyorsanız ona niyet ediyorsunuz.

Taşları bulabileceğiniz adres: Merkez Bilgi Alanı Vakfı:; Tel: (212) 292 45 41.

Burcunuzun taşını biliyor musunuz?

Koç: Ametist, Agat, Sitrin

Boğa: Mavi Kalsedon, Krizopras

İkizler: Agat, Pembe Kuvars

Yengeç: Agat, Kristal Kuvars, Krizopras

Aslan: Amatist, Krizopras, Agat, Pembe Kuvars, Sitrin

Başak: Mavi Kalsedon, Agat, Obsidyen

Terazi: Agat, Opal

Akrep: Ametisit, Kristal Kuvars, Obsidyen, Sitrin

Yay: Mavi Kalsedon, Ametist, Opal, Obsidyen

Oğlak: Agat, Opal, Kristal Kuvars

Kova: Mavi Kalsedon, Ametiet, Agat, Kristal Kuvars

Balık: Ametist, Opal, Pembe Kuvars


Kıvrımlararası aşk

Geçmişin kıvrımlı çizgileri minimalizmin düz hatlarına karşı bir zafer daha elde ederken, önüne neo eki gelen pek çok stil (neo-barok, neo-etnik, neo-klasik...) mekanlarda özgürce geziyor. Konfor ve kalitenin diğer adı Poltrona Frau’nun koltuk ve kanepelerine bakmadan, salonunuza koyacağınız kıvrıma karar vermeyin.

Aydınlatmada tasarım çağı!

1992’den beri uluslararası mobilya koleksiyonlarını tasarım meraklılarına sunan Mozaik, yepyeni bir showroom’la karşınızda. Tamamen aydınlatma ürünlerine ayrılan Mozaik 220V, yine dev isimlere yer veriyor: Flos, Antares, Tobias Grau, Luce Plan, Santa & Cole, Ingo Maurer, Verpan, Classicon ve Moooi gibi ünlü tasarım markaları, gecelerinizi aydınlatmak için yarışta. Tel: (0212) 347 23 87.

Banyolarda teknoloji ile tasarım el ele harikalar yaratıyor. Son günlerin en dikkat çekici ürünlerinden biri, dijital özelliklere sahip Grohe Ondus batarya sistemi. Banyolarda adeta bir mücevher etkisi yaratan bu ürün ile, tek bir dokunuşta istediğiniz su sıcaklığına rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. En yeni dijital teknolojilerden faydalanarak tasarlanan bu ürün, olağanüstü tasarımıyla sektörde heyecan yarattı.
Yazarın Tüm Yazıları