Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 09:51

Bazen büyük bir değişiklik son derece basit bir adımla gelebilir. Kimi zaman bir eşyanızın yönünü değiştirmekle bile aklınıza asla gelmeyecek bir sonuç elde edebilirsiniz. Dilerseniz neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Haberin Devamı

Evinizde bir şeyler değiştirmek istiyor ama yine de inatla bahaneler uydurmaya, ertelemeye, kendinizi oyalamaya devam mı ediyorsunuz? Fazlaca emek, zaman ya da para harcamaktan mı çekiniyorsunuz? Kiracıyım, nasıl olsa yarın öbür gün çıkar giderim diye mi düşünüyorsunuz? Şimdi tüm bu bahaneleri bir kenara bırakmakla işe başlayalım. Evinizin dekorasyonu, her şeyden önce sizin göz zevkiniz, yaşam kaliteniz ve hayattan keyif almanız içindir. Bu yüzden her türlü yatırımı fazlasıyla hak eder. Ama buna ayıracak bütçeniz yoksa, ya da size yeterli görünmüyorsa, yine de yapabileceğiniz şeyler olduğunu hatırlatmak isteriz. Bazen büyük bir değişiklik son derece basit bir adımla gelebilir. Kimi zaman bir eşyanızın yönünü değiştirmekle bile aklınıza asla gelmeyecek bir sonuç elde edebilirsiniz. Dilerseniz neler yapabileceğinize bir göz atalım. Elbette bunlar yalnızca başlangıç, sizi sınırlayabilecek tek şey hayal gücünüz, sınırları zorlayın, deneyerek sizin için doğruyu bulmaya çalışın. 

 

Haberin Devamı

RENKLERİN GÜCÜ

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: Maad Arquitectura y Diseno

Duvarlarımızda genellikle beyaz, krem rengi, somon gibi açık ve sık kullanılan renkleri tercih ederiz. Hatta bir eve taşındığımızda karşılaşacağımız duvar rengi büyük olasılıkla bunlardan biridir. Son dönemde bunlara grinin çeşitli tonları da eklenmeye başlamış olsa da, yaygın kullanılan seçenekler halen oldukça dar. Oysa bugün aklınıza gelecek herhangi bir rengi, bu standart renklerle neredeyse aynı fiyata herhangi bir yapı marketten alabilirsiniz. Yani bunun size kayda değer bir maliyeti olmayacak. Öyleyse ne duruyorsunuz? Renklere bir şans tanıyın. Hayallerinizdeki renklere, sizi mutlu eden, neşelendiren renklere yer açın. Beğenmeseniz bile en fazla başka bir renk denemeniz gerekir; büyük bir değişiklik için çok da büyük olmayan bir maliyet.

 

Haberin Devamı

BİTKİLERE YER AÇIN

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: Jigsaw Interior Architecture

Bazılarımız evlerimizi neredeyse bir botanik bahçesine çevirecek kadar severiz bitkileri. Onlarla konuşur, onlara şarkılar dinletiriz. Ama maalesef herkesin doğayla ve bitkilerle arası bu kadar iyi değil. İşte bu sözümüz, evlerinde bitkilere henüz bir şans tanımamış olanlara. Bir demet taze çiçeğin evinize nasıl renk getireceğini bir düşünün. Hele de buradaki gibi yatak örtünüzle uyumlu bir renkteki taze bir demet çiçek, bir hafta, belki daha uzun bir süre boyunca odanıza yepyeni bir hava katacak. Üstelik solmaya başladıklarında kurutup bambaşka bir dekorasyon malzemesi elde edebilirsiniz, tabii yerine yenilerini koymayı ihmal etmemek şartıyla.

 

Haberin Devamı

ANTRENİZİ CANLANDIRIN

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: The Cotswold Company

Antreler genellikle pek üzerinde durmadığımız, evin içinde zaman ayırmadığımız bölümlerden biridir. Oysa evinize girdiğiniz ve çıktığınız kapıya komşu olan bu alanları biraz canlandırırsanız, evden çıkarken ve eve girerken havanızın nasıl değiştiğini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Birkaç saksı bitkisi, belki birkaç kaktüs, dostlardan gelen kartpostallar ve mümkünse bir de küçük oturma alanı antrenizin havasını bir çırpıda değiştirebilir.  

 

ÇİÇEĞİNİZ YOKSA GÖLGESİ OLSUN

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: By May / Siluett Frost Window Film

Haberin Devamı

Siz de şehir hayatının hızlı koşturmacası içinde değil bir çiçeğe, kendinize bile güçlükle vakit bulabilen çoğunluktan mısınız? Dert etmeyin. Canlı bir bitki için zamanınız, yeriniz ya da enerjiniz yoksa bile, buradaki basit ama son derece şık tasarımın bir benzerini kendi pencerenizde uygulayarak kendinizi neşelendirecek şık ve esprili bir sonuç elde edebilirsiniz.

 

 

DUVARINIZA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

 

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: Pixers

Duvar resimleri ve stickerları bugünlerde bir hayli yaygın. Pek çok yerde her türlü boyutta ve desende duvar resmi ve stickerına ulaşmak gayet kolay. Üstelik oldukça da ucuz olan bu dekoratif malzemeler, son derece kolay bir şekilde uygulanabiliyor. Dilerseniz kendiniz de böyle bir işe kalkışabilir, duvarınızda kendi el becerinizi ve sanatınızı konuşturabilirsiniz. Kim demiş duvarlar tek renk olacak diye, ev sizin eviniz, zevk sizin zevkiniz!

 

 

Haberin Devamı

BALKONUNUZ VARSA DEĞERLENDİRİN!

 

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: Rasa en Detail

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde balkon kültürü maalesef ölmeye yüz tuttu. Evlerin ortalama büyüklüklerinin düşmesi ve özellikle şehir merkezlerinde balkonun bir hayli lüks bir şey haline gelmesi bunda ciddi bir etken elbette. Ancak bir balkonu olan çoğu insan da bunu yeterince değerlendirmiyor. Oysa iki metrekare bile olsa bir balkon pazar kahvaltılarınızın neşesini yeniden kazandırabilir, evinizde arayıp da bulamadığınız değişikliğin kalbine oturabilir.

Evinizin girişini güzelleştirin

Evinizde fark yaratacak 7 kolay değişiklik

Kaynak: Concept Eight Architects

İster müstakil bir evde, ister bir villada, isterseniz apartmanda yaşayın, tahmin edeceğinizden daha düşük bir maliyetle dış kapınızı büyük ölçüde değiştirebilirsiniz. Bunun için kapınızı büsbütün söküp atmanıza da gerek yok. Bazen bir renk değişikliği, kimi zamansa yalnızca yeni bir paspas bile evinizi girişine yeni bir hava katabilir.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!