Eviniz kişiliğinizi yansıtsın

Güncelleme Tarihi:

Eviniz kişiliğinizi yansıtsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

BRAVA CASA dergisi, evini yeniden dekore etmek isteyenlere şık önerilerde bulunuyor

Cam tuğlayı yatak odasına nasıl uygulamalı?

Yeni dekorasyon derginiz Brava Casa, bu soruya şöyle cevap veriyor: ‘‘Eğer binanın geleneksel yapısını bozmak istemiyorsanız cam tuğlaya iç mekanda bölücü panel olarak işlev kazandırabilirsiniz. Yanda görebileceğiniz gibi cam tuğladan perde duvar, 100 cm. parapet yüksekliğinde, pencereyi engellemeyecek konumda ve her iki yanında geçiş alanı kalacak şekilde... Cam duvarın iki yanındaki ahşap bitiş elemanları aynı zamanda taşıyıcı. İki birimi birbirinden ayıran cam tuğla duvar, yangeçirgen özelliğiyle dolap soyunma bölümünün günışığından da yararlanmasına olanak sağlıyor...

Egzotik bir yemek odası Uzak kültürlerle içiçe bir yaşama davet... Egzotik bir yemek odası dekore etmek isteyenler için farklı kültürleri buluşturan bir düzenleme: Tuğla kırmızısı metal süslemeli ahşap Çin dolabı, siyah potlar, koloniyel tarzda iki sandık, küçük sandığın üzerinde kendinden baskılı bir cache-pot, büyük sandığın üzerindeki çaydanlık ve altlığı egzotik köşenin önemli ayrıntıları. Japon tarzını yansıtan uçucu ve hafif, Tobia Scarpa imzalı kâğıt aydınlatma, Japon bardaklar ve kaseler, ‘‘Napa’’ model rattan sandayleleri, saf yün İran halısıyla bütünleşiyor.

Ailenin bir araya geldiği, konukların ağırlandığı, dostane sohbetlerin odağı yemek odası, evin en önemli bölümlerinden biri belki de... Yemek odanızı yeniden dekore etmek niyetindeyseniz, uyumlu model ve renk seçimleriyle evin genel anlayışına uygun, kullanışlı ve kişiliğinizi yansıtan bir ortam yaratabilirsiniz. Yalın bir masaya eşlik eden sandalye, aydınlatma elemanı, büfe halı ve aksesuarlarla düzenlenen dört ayrı yemek köşesi ve dört ayrı tarz: Sade formların buluştuğu minimalist yaklaşım, serin İskandinav esintileri, egzotik tatlar ve high-tech estetik... Bütün bunları istiyorsanız, Brava Casa dergisinin önerilerine kulak verebilirsiniz:

Mesela;

Doğal dokularla buluşan canlı renkler ve minimalist bir yemek odası. Palomba ve Serafini tasarımı kayın ağacından masa ve sandalyeler, kayın ağacı profilli büfe ile uyum sağlar. Bruno Munari tasarımı elastik kumaş kaplı avize son derece yalın. Ortamı canlandıran unsurlar ise canlı renklerde figüratif desenli yün halı ve büfenin üzerindeki vazolar...

Kuzeyden gelen değerler: Geometri ve yalınlık. İskandinav esintileri taşıyan bir yemek odası düzenlemesi. Ricardo Blumer tasarımı akçaağaç sandalye ve masalar. Alvar Aalto'nun klasiği dişbudak ve huşağacından sehpanın nötr renkleri, halının deseninde ve detaylarda kullanılan siyahlarla hoş bir açık-koyu dengesi yaratıyor. ‘‘Lago’’ bone-china yemek takımında, Michelle de Luccihi'nin seramik vazolarında ve Flos marka ‘‘Romeo Moon’’ avizede yine duru beyaz ve şeffaflık hakim.

Metalik yansımalarla transparanlığın buluşması... High-Tech estetik.

Satine cam, metal ve kromajın ağırlık kazandığı bu düzenleme, görsel ferahlık da yarattığı için dar mekanlarda tercih edilebilir. Satine cam aleminyum strüktürlü masa ve sandalyeler Antonio Citterio ve Paolo Nava imzalı. Murano camdan el yapımı kadehler mekana renk katan küçük eksasuarlar.

MEKTUPLARINIZA CEVAP

Brava Casa dergisi ayrıca okuyucularının dekorasyonla ilgili her tür sorusunu özel olarak cevaplayacak. Eğer sorularınıza detaylı, yararlı çözüm içeren cevaplar istiyorsanız, mekanınızın 1/50 veya 1/20 ölçekli bir planını veya milimetrik kâğıda bir çizimini göndermeniz gerekiyor. Bunun yanında bilmeniz gereken detaylar şunlar: 1) Mekânın tüm ölçüleri, kapı, pencere konumu, tavan yüksekliği, 2) Kapı, pencere, termosifon yerleri ve eğer gerekliyse, pis su gideri, baca çıkışı ve elektrik tesisat planları, 3) Apartman dairesi veya müstakil ev olup olmadığı, 4) Mevcut mobilyalarınızın ölçüleri, eğer mümkünse sizin çekeceğiniz fotoğraflar, 5) Ailenizin genel yapısı ve evde yaşayan kişi adedi...

Mektuplarınızı, Brava Casa Dergisi ‘Mimar yanıtlıyor’ sayfası Hürriyet Medya Towers, 34544 Güneşli-İstanbul adresine gönderebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!