Evinin önünden ‘boğazı’ görecek

Güncelleme Tarihi:

Evinin önünden ‘boğazı’ görecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 00:00

İstanbul hasretini her fırsatta dile getiren, Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” şiirini okuyarak duygularını da dışavuran Başbakan Erdoğan’ın “sıla hasreti” bitiyor.

Haberin Devamı

HER fırsatta İstanbul’a olan sevgisini ifade eden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “sıla” hasreti bitiyor. Erdoğan’ın Keçiören İlçesi Subayevleri semtinde oturduğu evin önünden de geçen Ankara Çayı’nın ıslahına başlandı. Suyun temizlenmesinin ardından çayın Erdoğan’ın evinin önünden geçen kısmına küçük bir Boğaziçi Köprüsü yapılacak. Çevre düzenlemesinin bitmesinin ardından Ortaköy Camisi’nin bir benzeri de bölgeye inşaa edilecek.
Çay üstüne Boğaz Köprüsü
Ankara Çayı’na İstanbul Boğaziçi Köprüsü projesini Ankara Hürriyet’e anlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi:
“Ankara Çayı’nın Keçiören’den geçen kısmıyla ilgili çalışmalara başladık. Ankara Çayı’nın üstünden geçen köprülere farklı temalar yükledik. Mostar Köprüsü de olacak, Selçuklu mimarisiyle yapılan bir köprü de. Ankara Çayı’nın Başbakanımızın evinin önünden geçen kısmındaki köprüyü de İstanbul Boğaz Köprüsü şeklinde yapacağız.
Ortaköy Camisi de yapılacak
28 metre uzunluğunda yayaların geçtiği bir köprü olacak. Ankara Çayı’nın suyu regülatörlerle durağan hale getirileceği için deniz havası yaratılacak. Bir yandan da döngü devam ettiği için su temiz kalacak. Yayaların kullanacağı Boğaziçi Köprüsü temalı geçidin arkasına Ortaköy Camisi’nin mimarisiyle yapılmış bir camiyle yapmak istiyoruz. Böylelikle İstanbul’u dünyaya tanıtan o eşsiz görüntünün bir benzerini yakalamış olacağız.”

Haberin Devamı

Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi

ÇUBUK Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan kısımda “Ankara Kent İçi Akarsu Koridoru İçinde Gümüşdere Ihlamur Vadisi 3100 mt’lik Rekreasyon Projesi“ adı verildi. Proje kapsamında DSİ ve ASKİ’yle ortak çalışan Keçiören Belediyesi Ankara Çayı’nın bölgesinden geçen ksımının düzenlemesini yapıyor. Altı ayrı etap şeklinde devam eden proje bittiğinde durgun bir görünüme sahip olacak Ankara Çayı gondol, kürekli ve motorlu kayıklarla gezinti yapılabilecek. Çevresindeki gezinti yolları, köprüler ve bisiklet yolları olan Ankara Çayı çevresindeki projenin büyük bölümünün en az ilk iki etabının iki sene içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!