Evini atölyeye çevirdi, seri üretime geçti

Güncelleme Tarihi:

Evini atölyeye çevirdi, seri üretime geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 08:56

Evini atölyeye çevirdi, seri üretime geçti

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli İlçesi Yıldıztepe Mahallesi'nde yalnız yaşayan ev hanımı Filiz Erözkan (58) evini atölyeye çevirerek hazırladığı hediyelik eşyaları sergilemek istiyor. 

Nazilli'de eşinden ayrılan ve çocuklarının üniversite eğitimi için şehir dışına gitmesinin ardından yalnız yaşamaya başlayan 2 çocuk ve 2 torun sahibi Filiz Erözkan, hobisini geliştirerek hem yalnızlığını giderdiğini hem de ustalaşarak bir sanat dalı öğrendiğini kaydetti. Önce elindeki malzemeleri kullanarak çeşitli eserler hazırladığını anlatan Erözken, çam kozalaklarından vazo, asma dallarından kapı süsleri, kabaklardan abajur, kumaş rulolarından vazolar ve kullanılmayan güveç kaplarından süs eşyaları hazırlıyor. Parklarda yerlere düşen çeşitli bitkileri toplayıp, kurutarak tablolar yaptığını anlatan Erözkan, "Bunlarla uğraşırken çok mutlu oluyorum. Atık kumaşları kesiyor, çeşitli işlemler yaparak salonlarda dekor amaçlı kullanıyorum. Toprak testileri boyayıp dekor eşyası yapıyorum. Sokaklarda atık haldeki şişeleri toplayarak üzerlerinde kürdanlar kullanarak süs eşyası haline getiriyorum. Sandalyenin arka kısımlarından kumaşlarını çıkartarak ayna yapıyorum. Sokaklarda atılan reklam ve atık kağıtlardan dekor eşyaları yapıyorum" dedi.

Kullandığı özel boyalar dışında malzemeye herhangibir bütçe ayırmadığını belirten Erözkan, "Ben bu işe çocuklarım üniversite okumak için yanımdan ayrılmalarının ardından başladım. Çünkü bir boşlukta kalmıştım. Yalnızlığımı gidermek için bu işlere başladım. 5-6 yıldan buyana bu işlerle uğraşıyorum. Yaptıklarım çok beğeniliyor. En büyük isteğim bu eserlerimin önümüzdeki günlerde bir sergide sergilenmesidir. Halk Eğitim Merkezi ve açılan değişik kurslara katılıyorum. Bu iş bana bir terapi gibi geliyor"  diye konuştu.

NAZİLLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!