Evini antika eşyayla müzeye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Evini antika eşyayla müzeye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 17:10

Evini antika eşyayla müzeye çevirdi

Haberin Devamı

Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), (DHA)- ALMANYA'da yaşayan 57 yaşındaki Nihat Oruç, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Güzelyaka Köyü'ndeki evini, Almanya'dan getirdiği hediyelik ve antika eşyayla müzeye dönüştürdü.
Nihat Oruç'un babası Hasan Oruç, 1962 yılında köyünden Almanya'ya çalışmaya gitti. Hasan Oruç, ailesini yanına almadan önce köyüne her gelişinde çocuklarına hediyeler ve oyuncaklar getirdi. Ailesini yanına aldıktan sonrada bu alışkanlığına devam eden Hasan Oruç'a oğlu Nihat Oruç da yardım etti. Geçen 54 yılda Oruç Ailesi köydeki evlerinde 200 saat, 300 oyuncak bebek, eski fotoğraf makineleri, çevirmeli telefonlar, müzik aletleri gibi antika eşyalar biriktirdi. Almanya'da çalışmaya devam eden ve izinlerini köyde geçiren Nihat Oruç, antikaya merakı nedeniyle de 1969 model otomobil kullanıyor. Babasının emekli olmasına rağmen Almanya'da yanlarında yaşadığını söyleyen Nihat Oruç, eşyalarla evde bir müze oluşturmayı düşündüğünü ifade etti. Nihat Oruç şöyle konuştu:
"Evde babamın hangi tarihte getirdiğini hatırlamadığım plaklar, fotoğraf makineleri, duvar, kol ve masa saatleri, oyuncak bebekler, aynalar, yıllar önce kullanılmış çakmaklar, para koleksiyonu, ilk kullanılan saç kurutma makinelerine kadar her şey mevcut. Çoğunun antika değeri var. O kadar çok eşya var ki aynı odaya taşımam mümkün olmuyor. Hepsinin ayrı bir manevi değeri var. Ne kadar eşya olduğunun sayısını şu an bilmiyorum. Hepsine gözüm gibi bakıyorum."
Nihat Oruç, ayrıca gençliğinde moda olan kıyafetleri de sakladığını söyledi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!