Evine arıtma tesisi kurdurdun mu açıkla

Güncelleme Tarihi:

Evine arıtma tesisi kurdurdun mu açıkla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2009 00:00

CHP Ankara Büyükşehir adayı Murat Karayalçın, "Televizyonlar karşısına geçip su içenlerin evlerine arıtma tesisi kurup kurmadıklarını soruyorum. Yanıtlamazlarsa cevabını ben vereceğim" dedi.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, "Televizyonlar karşısına geçip su içenlerin evlerine arıtma tesisi kurup kurmadıklarını soruyorum. Yanıtlamazlarsa cevabını ben vereceğim" dedi.

Hafriyatçılar tarafından Dikmen’de bir kıraathanede düzenlenen toplantıda konuşan Karayalçın, Gökçek’in projelerini çalınacağı kaygısıyla notere onaylattığını öne sürerek, konuşmasına şöyle devam etti:

Önceliklerimiz farklı

"Gökçek’in bir nolu projesi disneyland, iki nolu projesi hayvanat bahçesi. Bu bir öncelik meselesi. Ben ne disneylanda ne hayvanat bahçesine karşıyım. Eğer olanak varsa yapılır, ama kaynakların kıt olduğu yerde siyasetçinin görevi hemşehrilerinin ihtiyacı doğrultusunda önceliği belirlemek. Bizim önceliğimizde bunlar yok. Eşeğe ters binmiş Nasrettin Hoca heykelinin önceliği yok. Bir belediye başkanı önceliği disneyland ve hayvanat bahçesine veremez, öncelik su olmalıdır. Ankaralılar, Kızılırmak suyunu arıtılmadan kullanıyorlar. Belediyenin dün Kızılırmak’tan verilen suyu kesmesi, Ankara’ya kirli su verildiğinin tescil edilmesidir. Kızılırmak suyuna ihtiyaç yoktu ise Ankara’nın 1 milyar dolarını neden harcadın? 29 Marttan sonra bunların hesabını soracağız. Kızılırmak suyunun arıtılmadan şebekeye verilmemesi gerekirdi. Burada söz konusu olan halk sağlığıdır. Uzmanlar bu suyun kullanılmasının sonuçlarının 15-20 yıl sonra ortaya çıkacağını söylüyorlar. Biz bu filmi daha önce görmüştük."

Gökçek’in Kızılırmak suyunun kullanımının sakıncası olmadığını kanıtlamak amacıyla kameralar karşısına geçerek musluk suyu içtiğini anımsatan Karayalçın, "Televizyonlar karşısına geçip su içenlerin evlerine arıtma tesisi kurup kurmadıklarını soruyorum. Yanıtlamazlarsa cevabını ben vereceğim" dedi.

Hafriyat parası nerede?

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un bir kaç ay önce bir röportajında Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 5.5 milyar TL olduğunu, buna hafriyat gelirleri, otopark ve AŞTİ gelirlerinin dahil olmadığını söylediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Böyle bir şey olabilir mi? ’Olamaz’ dediklerimiz, 15 yılda artarak oluyor. Öyle anlaşılıyor ki hafriyattan alınan paralar belli yerlere gidiyor. Bu belediyenin yapmadığı yok. Belediye gelirleri belli yerlerde toplanmış, belirli yerlere tahsis edilmiş. Belediye hafriyat işine girmiş. Spor kulübü yöneticiliğine soyunmuş. Nasip olur da seçilirsem sadece belediyecilik yapacağım. Spor kulübü başkanlığı ve hafriyatçılık yapmayacağım."

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminde ciddi yanlışlıklar yapıldığını, son olarak Mezarlıklar Müdürlüğünde de "soygun" gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığını iddia etti.

Belediye başkanlığı yapmış biri olarak Mezarlıklar Müdürlüğünde "soygun" olacağının hiç aklına gelmediğini dile getiren Karayalçın, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının haberim yoktu demesi kabul edilebilir mi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!