Evinde otururken duvar kırıldı, odaya tonlarca çimento boşaldı

Güncelleme Tarihi:

Evinde otururken duvar kırıldı, odaya tonlarca çimento boşaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 12:58

BUR’da inşaat çalışması devam eden alışveriş merkezine beton mikser ile dökülmek istenen hazır beton çimentosu fışkırtan hotrum, yan binadaki evin duvarını kırdı. Odaya dolan tonlarca çimento 4 yaşındaki Enes Çeçen’in bacağının kırılmasına, karnını doyuran annesi 29 yaşındaki Mevlüde Çeçen’in yaralanmasına neden oldu. Komşuları tarafından hastaneye kaldırılan anne ve oğlu tedavi altına alındı.

Olay, Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. 3 katlı evin 2’nci katında oturan Mevlüde Çeçen, oturma odasında çizgi film izleyen oğlu Enes’e yemek yedirmek istedi. Bu sırada binanın hemen yanında bulunan alışveriş merkezinin 2’nci katına dökülmek için beton mikser ile hazır beton çimentosu getirildi. İkinci kattaki zemine dökülmek istenen çimentoyu fışkırtan mikserin hortumu, dikkatsizlik sonucu Çeçen ailesinin oturma odasının duvarına çarpıp yıkılmasına ve tonlarca çimentonun oturma odasına dolmasına neden oldu.

Oğlunun karnını doyuyurken odanın duvarının yıkılması ile korkan, eve dolan döküm için hazırlanan çimentoyu görünce paniğe kapılan Mevlüde Çeçen, beton ile çekyat arasına sıkıştı. Bağırarak yardım isteyen Mevlüde Çeçen’in sesini duyan inşaat işçileri beton dökümünü durdurup komşular ile birlikte inşaattan evin balkonuna geçip içeri girdi. Olayda sağ bacağı kırılan Enes Çeçen ile vucudunda sıyrıklar oluşan Mevlüde Çeçen, çağrılan ambulans ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Olayı duyunca eve gelen 32 yaşındaki Faruk Çeçen, şunları anlattı:
"Çalışırken telefon açan komşularım, evimin oturma odasına beton dolduğunu söyledi. İnanamadım. Eve geldiğimde gözlerime inanamadım. Eve gelen işçiler dökülen çimentoyu yıkılan duvarın arasından zemine döktü. Kimse bize ’Geçmiş olsun’ dahi demedi. Böyle bir olayı görsem inanmazdım."

Mevlüde Çeçen ise, oğlu Enes’in karnını doyururken duvarın yıkıldığını, odaya çimento dolmaya başladığını görünce ne olduğunu anlamadığını belirterek, "Dökülen çimentonun arasında kalarak öleceğiz’ diye çok korktum. Yine de verilmiş sadakamız varmış" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!