“Evimiz İstanbul” projesine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

“Evimiz İstanbul” projesine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 17:00

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Evimiz İstanbul” projesi kapsamında ilköğretim birinci kademede uygulanmaya başlanan “İstanbul” dersinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Şimdi bu dersi ikinci kademe ve orta öğretimde de uygulayabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı'nda öğretmenlere yönelik düzenlenen “Evimiz İstanbul” konulu seminerde konuşan Yıldız, ilköğretim birinci kademede uygulamaya başladıkları “İstanbul” dersinin okullarda büyük bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

Yıldız, “Şimdi bu dersi ikinci kademe ve orta öğretimde de uygulayabilmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

İstanbul'da olduğu halde kenti yaşayamayan çocukların ve ailelerinin olduğunu belirten Yıldız, ücretli müzeleri gezemeyecek durumda olan öğrenciler için yeni bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş'nin Genel Müdürü Nevzat Bayhan'ın ev sahipliğinde müze yöneticileri ve idarecileriyle bir araya geldiklerini anlatan Yıldız, öğrenciler için müzelerde sağlanacak kolaylıkların kısa bir süre içerisinde başlayacağını ifade etti.

TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin, vakfın İstanbul'daki sabit ve gezici noktalarında yürütülen eğitim etkinliklerine ek olarak, “Evimiz İstanbul Kulüp Etkinlikleri”nden daha fazla çocuğun yararlanabilmesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle seminerler hazırladıklarını kaydetti.

Bugüne kadar 2 bin 800 öğretmene seminer verdiklerini ifade eden Şahin, Şubat ayından bu yana “Evimiz İstanbul” etkinliklerinden 25 bin öğrencinin faydalandığını belirterek, “Evimiz İstanbul projesinin amacı, çocuklarda kent kültürü bilincini oluşturmak, kültür dokusunun farkındalığını yaratmak, İstanbul'a aidiyet duygusu geliştirmek ve İstanbul Avrupa Kültür Başkenti konusunda da ayrıcalık yaratmak, onların pek çok yeteneğini, özellikle de sanat konusunda geliştirmek” dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği Genel Koordinatörü Gazi Selçuk da İstanbul'da yaşayan çocukların kentlilik bilinçlerini artırabilmek, İstanbul'un kültür ve sanat alanlarındaki üretimlerden biraz daha faydalanmalarının olanaklarını yaratabilmek gibi bir amaçlarının olduğunu ve “Evimiz İstanbul” gibi projelerle de bunu gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Selçuk, ajans tarafından ilçelere ve okullara aktarılan ödeneğin Haziran 2011'e kadar devam edeceğini belirterek, “Biz okullarımıza yeni kaynaklar aktararak çocuklarımızın kültür ve sanatla buluşma kanallarını çeşitlendirmek için çalışacağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!