Evez'in melekleri

Güncelleme Tarihi:

Evezin melekleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Didem Soydan, Selda Car, Ebru Öztürk ve Ülkü Taşkın son dönemin kare as mankenlerinden. Birçok büyük defilede onların isimleri geçiyor. Farklı tarzları ve ışıkları var. Onların arkasındaki isimse koreograf ve ajans sahibi Öner Evez

Haberin Devamı

Tezgâhtarlık yaparken keşfedildi

DİDEM SOYDAN (26) Boy: 1.76, Kilo: 50, Ölçüleri: 83-60-90

Makedonyalı bir babanın ve Trakyalı bir annenin kızıyım. Dolayısıyla neşeli, kalabalık bir ailede büyüdüm. Mankenlik zamanla gelişen, şekillenen bir şey oldu. Çünkü dayım üniversitede okurken aynı zamanda fotoğraf eğitimi alıyordu ve onun peşinde dolaşarak ve çoğu zaman amatörce modellik yaparak büyüdüm. Üniversitede Beyoğlu Diesel Mağazası’nda tezgâhtarlık yapıyordum. Tasarımcı Ümit Ünal’ın  mağazaya gelmesiyle her şey değişti. Onun defilesinde yürümenin ardından, bu işe adım attım. Sanırım Fashion Week’te art arda onun yüzü olmam dikkatleri çekti ve ardından Beymen-Academia markasının yüzlerinden biri oldum. Mango, Topshop, Stefanel, YKM ve Boyner gibi markalar için çalıştım.
Dört tane dövmem var. Omzumdaki, savaşan Amazon kadınlarının kalkanından ilham alınarak bana özel tasarlandı. Ayrıca podyumdaki en küçük ayaklı modelim, ayağım 36 numara. Sarışın olmam dikkat çekiyor.
Stilimi şık, seksi aynı zamanda rahat olan kıyafetlerle tanımlayabilirim. Organik bazlı ürünler kullanıyorum. Cilt bakımıma önem veririm. Öner Evez ile çalışmak bana birçok uluslararası model ve markayla tanışma imkânı verdi. Ayrıca çekimdeki arkadaşlarım Selda Car ile özel bir bağım var. Özel bir sorunda ya da işle ilgili konuştuğum, beraber hareket edip fikirlerine güvendiğim bir dostum. Ülkü Taşkın en cool bulduğum modellerden. Ebru Öztürk ile de aynı lisede okuduk.

Haberin Devamı

Medusa rolüyle dünyaya açıldı

EBRU ÖZTÜRK (25) Boy: 1.80, Kilo: 55, Ölçüleri: 88-61-90

Berlin’de doğdum İstanbul’da büyüdüm. Modellik yapmayı hiç düşünmemiştim. Profesyonel voleybol oynuyordum. Lisede bir hocam “Sen çok başarılı bir model olursun” demişti. Ama tesadüfler beni bulunduğum noktaya getirdi.
Ailemin de desteğiyle bir televizyon yarışmasına girdim. Sait Sökmen, Gaye Sökmen ve Cemil İpekçi’yle tanıştım. 2007’de Best Model Of the Turkey yarışmasında ikinci oldum ve modellik kariyerim başladı. Yedi mekân, yedi tasarımcı projesinde Ezra Tuba’nın tasarımlarıyla Medusa’nın hayatını canlandırdığım bir video klip çekmiştim. 202 ülkede Fashion TV’de aynı anda yayına girdi. Bu projeyle iyice tanındım. Mango, Stefanel, Desa, Yıldırım Mayruk, Cengiz Abazoğlu, Simay Bülbül ve Siren Ertan gibi markalar ve tasarımcıların defilelerinde yer aldım.
Beni ön plana çıkaran özelliğim gözlerim. Farklı olma çabam yok ama rahat ve şık olmayı tercih ediyorum. Kısacası spor, şık ve zaman zaman iddialı.
Cildime sürdüğüm birçok ürün bitkisel, saç bakımı için doğal bitkisel yağlar kullanıyorum. Yüzüme yatmadan mutlaka badem sütü uyguluyorum.

Haberin Devamı

Miss Turkey’le mesleğe adım attı

ÜLKÜ TAŞKIN (26)  Boy: 1.80, Kilo: 53, Ölçüleri: 88-61-91

Doğma büyüme İstanbulluyum. Çocukluk hayallerim arasında mankenlik fikri yoktu ama şimdi “iyi ki manken olmuşum” diyorum. 19 yaşında Miss Turkey’e katılarak keşfedildim. Yarışmada beni gören Neşe Erberk davet etti. Sunset defilesiyle tanındım. Cengiz Abazoğlu, Derimod, Mango, Stefanel, Marks&Spencer ve Hakan Yıldırım defilelerine çıktım. İnce ve uzun bir yapıya sahibim. Vücudum dikkat çekiyor diyebilirim. Belli başlı bakım sırlarım yok. Herhangi bir kast ya da görüşme varsa işlerimi bitirip sonrasında vaktimi sinema ve alışverişle geçiririm.

İki buçuk ay televizyondaydı

Haberin Devamı

SELDA CAR (26) Boy: 1.76, (Diğer ölçülerini söylemiyor)

Annem Hollandalı, babam Türk. Türkiye’ye beş sene önce geldim. Manken olmayı hiç düşünmüyordum. Çünkü Hollanda’da mankenler daha uzun boylu ve açık tenli. En büyük hayalim, okuyup kariyer sahibi bir kadın olmaktı. Bu yüzden özel bir üniversitede deri ve kumaş teknikleri üzerine eğitim gördüm. Ardından staj için Türkiye’ye geldim. Tesadüfler sonucu kendimi bir anda ‘Deniz Akkaya’yla Topmodel’ isimli mankenlik yarışmasında buldum. İki buçuk ay boyunca neredeyse her gün televizyona çıkıyordum. Yarışmayı kazandıktan sonra mankenlik kariyerim de başlamış oldu.
Ralph Lauren, Fatima Lopez, Hakan Yıldırım, Gamze Saraçoğlu, Atıl Kutoğlu ve Cengiz Abazoğlu gibi isimlerle çalıştım. Beni farklı kılan özelliklerim gözlerim ve saçlarım. Keyfime göre giyiniyorum, bol tişörtler, erkek botları veya spor ayakkabı. Süslenmiyorum. Yemek yiyorum ama fazla spor yapıyorum. Cildim için çok su içiyorum. Vücudumda dövme yok. Estetik de yaptırmadım.

Haberin Devamı

Moda dilinden anlayan mankenler

ÖNER EVEZ

İzmirliyim. Muhasebe ve işletme okudum. Moda dünyasına girmem çocukluk yıllarıma dayanıyor. 1983’te lise sonda gazetede gördüğüm saç modelliği ilanıyla başladı. Saç modelliğine başladığım dönemde çok fazla defile olmazdı. Hep işin mutfağını sevdiğim için ve biraz da organizasyon becerisinden dolayı bu işe yönlendim. 1990’da İzmir’de ilk şirketimi kurdum. 1994’te İstanbul Maçka’da ikinci ofisimi açtım. 2007’de İtalya Moda Federasyonu tarafından davet alan ve Milano Moda Haftası’nın açılışını yapan ilk Türk milli koreografım. Mesleğimi koreograf ve fashion productor (moda yapımcısı) olarak adlandırıyorum. Yani organizasyonları A’dan Z’ye yapıyorum.
Yıllardır her sezon yaptığımız ve gelenekselleşen Mango defileleri bana mutluluk veriyor. İstanbul Fashion Week’te genelde Özlem Kaya, Cengiz Abazoğlu ve Koton’un defilelerini organize ediyorum. 20 kadın, 10 erkek modelle çalışıyorum. Çalıştığım marka ve tasarımcılara göre aradığım özellikler var. Disiplinli, çalışkan ve moda dilinden anlayan bir manken olursa, onu bırakmıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!