Evet, niye değil?

İZMİR, herhalde hiçbir zaman bu kadar hükümet gündeminde olmamıştı. Daha doğrusu, hak ettiği yerle ilgili tartışma, bu kadar resmi ağızdan onaylanmamıştı.

Haberin Devamı

İyi ki seçim geldi de, İzmir’in hak ettiği yerde olmadığı tescillendi. Şimdi, hükümet hep bir ağıdan hem fikir: İzmir hak ettiği yerde değil. Evet, niye değil, sayın başbakan?
Yaklaşık üç aydır İzmir, AKP’li bakanların salvolarına sahne oluyor: Bunun içinde, “Kabinenin İzmir’i yıldız yapma kararı”, “İzmir ‘köylülük’ten kurtulacak”, “İzmir’e beş yılda 6 milyar TL’lik yatırım yaptık” da var. Ki bu 6 milyar rakamı daha sonra 1 milyar 200 milyon dolara indi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın söyleminde.
Gelelim, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a. Erdoğan da kurmaylarıyla aynı paralelde. Ve Gündoğdu’da on binlerce insanın önünde, klasik vurguyu yapıyor: “İzmir hak ettiği yerde değil.” Bunu yüzümüze vurmanıza gerek yok, İzmirli yaklaşık 20 yıldır aynı şeyi söylüyor. Ama bir dakika, siz buraya seçim için gelmiştiniz, İzmirli’nin oyunu istiyorsunuz. Bunu da, yerel yönetimin beceriksizliğine dem vurarak, söylüyorsunuz. Peki, yaklaşık yedi yıldır, bu ülkedeki en yüksek yürütme organı olan hükümetin, dolayısıyla AKP’nin hiç mi payı yok? Hadi, Kocaoğlu’nun bahanesi var, ya sizinki? Evet, İzmir hak ettiği yerde niye değil, sayın başbakan?
Teknopark
Kişiliğiyle birçok insanın, hatta rakiplerinden bile övgü olan AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, Teknopark’taki gecikme, ya da beceriksizlik yüzünden, “Belediye başkanı takip etmedi” diyerek topu Kocaoğlu’na atmış. Çok doğru yapmamış.
Hükümeti ve bütün bakanlıkları elinde tutan AKP düşünüldüğünde, bu işi Kocaoğlu’nun izlemesini beklemek çok gerçekçi değil. Bu işin sahipleri, hükümete baskı yapacak AKP İzmir milletvekilleridir, Kocaoğlu değil. Aynı VOB’ta olduğu gibi. Belki çözmek isteyen olur diye hemen hatırlatalım: Sorun bürokrasiydi. Ve, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Cemal Elmasoğlu’nun daha önce bu konuda ne dediğine bakalım: “Arazinin devrinin ne yolla yapılacağı konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın kararı bekleniyor. Bu arazi ya yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla, ya da daha önce tahsis edildiği İZTEKGEB şirketinin sermaye artırmasıyla devredilecek. Ancak halen bir karar verilemedi.”
Yani, bürokratlara kararı verdirmek biraz AKP İzmir milletvekillerine düşüyor.

Yazarın Tüm Yazıları