Eveeeğd, eved, eved

Güncelleme Tarihi:

Eveeeğd, eved, eved
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 00:00

Müslüm Gürses’i yeni albümünden sonra ilk kez Arnavutköy Eylül Bar’da dinledim. Eğer Müslüm Baba’yı sahnede dinlemek istiyorsanız iki hafta sonra da Parkorman’da çıkacak, şimdiden yerinizi ayırtın.

Geçen hafta Müslüm Gürses Arnavutköy’deki Eylül Bar’da çıkacak dediler. Aslında yorgunluktan ölüyordum ama atladım gittim. Bendeniz Müslüm Baba’nın kıymetini yeni idrak edenlerdenim, yani neo-Müslümcüyüm. Murathan Mungan’la yaptığı albümün galasını saymazsanız, babayı canlı olarak ilk kez dinleyeceğim:

Meğer Müslüm Baba sahneye geç çıkarmış. Ben Eylül Bar’a (şimdi adı Eylülist) gittiğimde saat çoktan gece yarısına geliyordu. Dükkan tıklım tıklım, seyirci alkışlıyor ama Müslüm Baba daha ortada yok.

Eylül Bar, Ayten Özer’in 11 yıldır işlettiği iki katlı şirin bir Arnavutköy mekanı. Burada sahne almamış neredeyse tek bir ünlü yok. Müslüm Gürses de son iki yılda burada beşinci kez sahneye çıkıyor.

Müşterilerin çoğu genç. Etrafta yazlık elbiseli Arnavutköy kızları da var, büstiyerli Etiler kızları da. Baba’yı dinlemeye gelmeleri komik, çünkü bana kalırsa onlar da neo-Müslümcü, hayatlarında kendi babalarınınkinden başka jilet görmemişler.

Kalabalığın arasında Gülden Karaböcek’i görüyorum. Zaten o pembe ceketiyle fark etmemek mümkün değil. 15 gün önce o da Eylül’de sahne almış. Emel Müftüoğlu da arkadaşlarıyla Müslüm Baba dinlemeye gelenlerden.

Müslüm Baba "neyleyim, neyleyim ben böyle yari" diyerek sahne aldığında saat yarıma geliyordu. Alkış kıyamet kopuyor ama bütün o beğeninin yanında, suratlarda müstehzi bir gülüş var Baba’ya bakarken, sinir oluyorum.

7 kişilik orkestra küçük salonun yarısını kaplamış halde. Geri kalan 25 metrekareye de biz 150 kişi sığmaya çalışıyoruz. Fakat itişe kakışa rağmen hırgür çıkmıyor, Baba’nın kalenderliği hepimizi derinden sardı.

Üçüncü şarkı Paramparça’dan sonra alaturkaya dönüyor Müslüm Gürses: Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim? Peşinden de "kendim ettim kendim buldum". Hayret, elleri-parmakları ne kadar ince ve küçük Müslüm Baba’nın.

Müslüm Gürses Eylül’de bir daha çıktığında Ayten Hanım bana, ben de size haber vereceğim. Ama Baba’nın yakında Parkorman’da yeni albümünün gala konseri var. İlgileniyorsanız şimdiden teşebbüse geçin, sonra yer bulamayabilirsiniz.

EYLÜLİST: ARNAVUTKÖY’ÜN MAKSİMİ

Eylül Bar, Arnavutköy’de iki katlı bir mekan. Sahibi Ayten Özer İstanbul’un sayılı kadın gece patronlarından. Öyle "patron" deyince korkmayın, eğlenceli, neşeli, dalgacı, dünya tatlısı bir kadın. Mekanında çıkmamış ünlü yok: Alpay’dan Burhan Şeşen’e, Emre Altuğ’dan Aşegül Aldinç’e, Hümeyra’ya, Sertab’a, Teoman’a, MFÖ, Kargo ya da Göksel’e kadar herkes burada sahne aldı. Mekanın özel davetler için falan kullanılan bir de üçüncü katı var aslında. Denk gelirseniz nar ekşili mercimek köftelerini mutlaka deneyin, süper yapıyorlar. Haftanın her günü canlı müzik var. Salı günkü Latino grubuyla cumartesi akşamları Saper Semiz (pop) epey ilgi çekiyor. Giriş haftaiçi 10, haftasonu 15 lira. Sabah 04.00’e kadar açık. (212. 257 11 09).

Aşk Tesadüfleri Sever KONSERİ

21.30, 7 HAZİRAN, PARKORMAN

Müslüm Gürses’in gala konserini dinlemek istiyorsanız acele etmenizde yarar var, çünkü biletler 22 Mayıs’a kadar yüzde 10 indirimli. Konserin Biletix fiyatları öğrenci 25, normal 40 lira. Müslüm Baba’yı yemekli izlemek isterseniz iki alternatifiniz var. Biri Pine Restoran’ın terası: Adambaşı 100 lira. Ama paraya kıyabiliyorsanız, ben size pazar günü Parkorman’da açılacak olan Yazı Kebap’ı (Yılmaz Erdoğan’ın kebapçısı) tavsiye ederim. Sahneye çok yakın olacak. Adambaşı yemekli 150 lira. (212) 328 20 00.

NE VAR NE YOK?

ELEKTRONİK SEVENLERE

Digweed Sarnıç’ta

21 miks ve 14 single albümüyle dünyanın en iyi birkaç DJ’i arasında sayılan John Digweed yarın akşam 22.00’de Binbirdirek Sarnıcı’nda. Biletler Biletix’te 50, kapıda 60 lira. (212) 518 10 01.

KLASİK SEVENLERE

Mintz CRR’de

Dünyanın en önemli keman virtüözlerinden kabul edilen ve farklı stillerdeki başarısıyla tanınan Rus Shlomo Mintz yarın akşam 20.00’de Cemal Reşit Rey’de. Biletler 13-21 lira. (212) 232 98 30.

CAZ SEVENLERE

Civello, Jazz Center’da

İstanbul Cazz Center bugün ve yarın akşam pop ezgilerini caz, kabare ve Latin müziğiyle birleştiren Chiara Civello’yu ağırlıyor. Yedikleriniz, içtikleriniz hariç giriş 40-50 lira. (212) 327 50 50.

ROCK SEVENLERE

Elbow Babylon’da

İngiliz modern müziğinin başkenti Manchester’ın son yıllarda yetiştirdiği en önemli rock topluluklarından Elbow, bugün ve yarın akşam 23.00’te Babylon’da. Biletler 20-30 lira. (212) 292 73 68.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!