Evden biri gibi oldular

Güncelleme Tarihi:

Evden biri gibi oldular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:05

Evden biri gibi oldular

Haberin Devamı

İZMİR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki 'Evde Sağlık Hizmetleri' ekibi, 2011 yılından bu yana İzmir'deki hastalara evlerinde hizmet verirken, artık aileden biri haline geldiler.

Evde Sağlık Birim Sorumlusu Başhekim Yardımcısı Dr. Y. Okan Türkdoğan, 8 kişilik bir kadroyla tüm İzmir geneline hizmet verdiklerini söyledi. Branş hastanesi olmaları sebebiyle özellikle kanser hastaları ve ileri derecede solunum sıkıntısı yaşayan hastaları evdeki süreçte yalnız bırakmayarak gerekli tıbbi desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Türkdoğan, "Hasta yakınları ile sıkı ve rutin bir iletişim içinde kalarak, verdiğimiz eğitimlerle hastanın tedavisi için gerekli uygulamalarda hasta ve ailesini bilgilendirerek ekibimizle işbirliği sağlamalarını çalışıyoruz" dedi.

Hasta ve hasta yakınlarıyla kurdukları ilişkinin hasta psikolojisine olumlu etkilerinin olduğunu ifade eden Birim Sorumlu Hemşiresi Yılmaz Dağ ise "Evde tedavi ve bakımı devam eden hastalarımız genelde hastalığı ileri seviyede kronik hastalığı olan, engelli, yatağa bağımlı ve özel bakım ihtiyacı olan hastalar olduğu için düzenli olarak takip edilmesi gerekiyor. Bazı durumu kötü olan hastalarımızı rutin kontrolleri için evlerinden alıp hastaneye getiriyoruz ve buradaki tüm tetkik-muayene işlemlerinde yanlarında bulunuyoruz. İşlemleri bittikten sonra ise kontrollü bir şekilde evlerine bırakıyoruz. Hasta ve hasta yakınları bizleri çok sahiplendiler, evlerinden biri gibi olduk. Kurduğumuz güzel ilişkilerin hasta psikolojisi üzerindeki olumlu etkilerini görüyoruz ve daha önce tedaviyi kabul etmemiş bazı hastalarımız şuan bizimle çok uyumlular. Ekip olarak hastalarımıza faydalı olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Evde Sağlık Hizmeti ekibinin hasta ve hasta yakınlarıyla kurdukları ilişkinin hasta üzerindeki olumlu etkisinin verilen hizmetin kalite esas ve amaçlarından biri olduğunu ifade eden Hastane Yöneticisi ve Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Enver Yalnız "Sahadaki ihtiyaçlar ve hasta-hasta yakınlarının beklentileri doğrultusunda verilen hizmetin niteliğini belirlemeye çalışıyoruz. Özellikle iletişim açısından geri dönüşlerin memnuniyet verici olması çok önemli. Hastane ve ekip olarak bunu başardığımızı görmek mutluluk vericidir. Hizmet veren ekibimize kolaylıklar, hastalarımıza da şifa diliyorum" dedi.

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ekibinin hizmet verdiği hastalardan bazılarının görüşleri şöyle:

20 yıldır KOAH hastası olan Sıdıka Güracar (68) "KOAH hastası olmam sebebiyle takip ve tedavilerim için Göğüs Hastanesi'ne gidiyorum. 2 yıldır ev tipi solunum cihazıyla yaşıyorum. Öncesinde 4 ay kadar yoğun bakımda kalmıştım, ailem benden umudu kesmişti ama Allah'ın izni ve doktorlarımızın da başarısıyla yeniden hayata tutundum. Bakım ve tedavimi takip eden bana her konuda destek olan bu ekip ile tanıştım. En ufak bir sorunda istediğim zaman arayabiliyorum, düzenli olarak geliyorlar, cihazımla, malzeme, ilaç ve rapor gibi her türlü konuyla ilgileniyorlar. Elim ayağım oldular, onlar olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. Yakınlık ve ilgileri ile beni hayata bağladılar, hepsini evlat kadar çok seviyorum. Sağolsunlar, varolsunlar" dedi.

"GÜLER YÜZLÜ HİZMET ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Parkinson ve demans teşhisi ile 2 yıldır evde tedavi gören 71 yaşındaki Necati Keskin ise Evde Sağlık Hizmetleri tarafından takip edilen birçok hastadan biri… Eşi Sakine Keskin, iletişimi ve yaklaşımından memnun kaldıkları sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu ifade etti. Keskin, "Eşim, Göğüs Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından 1.5 yıldır takip ediliyor. Bu süre içerisinde düzenli olarak her ay, bazen ise gerekli olduğunca ekstra durumlarda evimize gelerek hastamın bakım ve tedavisinde gerekli olan şeyleri uyguluyorlar. Cihaz ve bazı uygulamalarla ilgili eğitimler alıyoruz ve böylece hastamıza nasıl faydalı olabileceğimizi öğreniyoruz. Eşim sürekli yatakta hareket edemiyor, iletişim kuramıyor ve ayrıca kendisine dokunulmasına da çok tepki gösteriyor. Ancak çok ilginçtir ki bu ekipteki sağlık çalışanlarına karşı çok ılımlı ve uyumlu davranıyor. Bu anlamda çok sıkıntı çekmiştik çünkü kendisine müdahale edilmesine karşı koyduğu için zorlanıyorduk. Uzun süredir birlikte bir süreç içindeyiz, ekipte bulunan doktor ve hemşirelere çok alıştık. Her zaman güler yüzlü, uygulamalarında hijyenik, güven veren böyle bir hizmet aldığımız için mutluyuz. Bütün ekibe ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!