Evde yapabileceğiniz 3 yüz maskesi

Güncelleme Tarihi:

Evde yapabileceğiniz 3 yüz maskesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 15:45

Cilde bakmak zaman istiyor, üzerine pahalı bakım malzemelerini de hesaba katarsak maddi anlamda bütçemizi zorlayabiliyor. Ancak bu demek değil ki cildimize bakmayacağız, ona hak ettiği özeni göstermeyeceğiz. Çok klişe ama evimizde kolayca ulaşabileceğimiz bir iki malzemeyle ev yapımı ve birbirinden sağlıklı yüz maskeleri hazırlamak mümkün. Geriye sadece üşenmemek kalıyor. Hadi kalkın! Cildinize de, psikolojinize de çok iyi gelecek.

Haberin Devamı

Semih Kaplanoğlu maskesi (Kuru ciltler için)

Bu maskemizde yumurta ve süt kullanacağımız için ismini ünlü yönetmenden alabiliriz diye düşündük. Şaka bir yana yumurta sarısı ve sütle yapacağınız bu maske yüzünüzü nemlendirir ve cildinizi besler. Hazırlanışı ise çok kolay: Yumurtanın sarısını ve bir kaşık sütü iyice karıştırın ve karışımı yüzünüze iyice yayın. Üzerine bir bez örterek 15 dakika bekleyin. Daha sonra kağıt mendille yüzünüzden silin ve soğuk suyla yüzünüzü iyice yıkayın. Haftada bir gün uygulayabileceğiniz bu maskeyle cildinizdeki canlanmayı hemen hissedeceksiniz.

Evde yapabileceğiniz 3 yüz maskesi

Semih Kaplanoğlu maskesi 2 (Yağlı ciltler için)

Haberin Devamı

Şakamıza devam ederken bu defa ki maskemiz yağlı ciltlere geliyor. Malzemelerimiz yine çok kolay ulaşabileceğiniz bal, süt ve limon suyundan ibaret. Cildinizi yumuşatacak bal ve gençleştirecek limon, sütün ipeksiliğiyle buluştuğunda, ciltteki fazla yağlanmadan oluşan sivilcelerin önüne geçiyor. Hazırlanışı ise çok basit: Bir fincan içine bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak sütü koyup iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze ve hatta boynunuza yayın, kurumasını bekleyin. Maskeyi nemli bir süngerle hafifçe silerek temizleyin. Memnun kaldığınız takdirde 15 günde bir tekrar edebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz 3 yüz maskesi

Avokado maskesi (Karma ciltler için)

“Herkesin evinde avokado mu var?” demeyin, kendisi artık resmen milli meyvemiz haline geldi. Hiç almadıysanız da bir deneyin, her şeye çok yararlı olduğunu neredeyse tüm doktorlar söylüyor. Yemek bir yana bu maskemizde kendisinin şifasından cildimiz için yararlanacağız. İhtiyacımız olan malzemeler 1 avokado, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı limon. Hazırlanışı ise çok kolay: 1 avokadoyu püre haline getirin, içine 1 yumurta beyazını ve 1 yemek kaşığı limonu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ince bir tabaka halinde yüzünüze sürüp, 30 dakika bekletin. Daha sonra soğuk suyla iyice yıkayın. Cildinizdeki pürüzsüz yumuşaklığa dokunup dokunup mutlu olun. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!