Evde sağlık hizmeti ile hayata döndüler

Güncelleme Tarihi:

Evde sağlık hizmeti ile hayata döndüler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 09:05

Evde sağlık hizmeti ile hayata döndüler

Haberin Devamı

İKİ yıl önce geçirdikleri trafik kazasının ardından yürüyemez hale gelen İlhan Durmuş (72) ve Aziz Durmuş (75) çifti, Gaziemir Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti Ekibi’nin desteğiyle yeniden ayağa kalktı. Sekiz ay boyunca çelik korseyle hareketsiz yatan İlhan Durmuş, moralsizlikten intiharın eşiğindeyken haftada üç gün eve gelen ve ayak tırnaklarına kadar kesen sağlık hizmetleri ekibinin desteğiyle moral buldu, yaşama sevincine kavuştu.

İzmir'de yaşayan İlhan- Aziz Durmuş çifti iki yıl önce geçirdikleri trafik kazasında torunları, damatları ve kızlarıyla birlikte yaralandı. İlhan Durmuş'un omuriliği ve ayağı kırıldı, torunu ve kızının başı yarıldı, damadının beli kırıldı. Kendisi gibi yaralanan eşi Aziz Durmuş ile birlikte günlerce Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne tedavi gören İlhan Durmuş, yatağa bağlı bir şekilde taburcu edildi. Emekli aylığı ile geçinen çift, Gaziemir Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ekibinin şefkatiyle moral buldu. Haftada üç gün Durmuş ailesini ziyaret eden ekipler pansuman yaptı, fizyoterapi hizmeti verdi ve psikolojik destek sağladı. Yatağa bağımlı oldukları için hayata küsen çift, sağlık ekibinin desteği ile yaşama sevinci buldu. Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, ayağa kalkan ve sağlıklı bir şekilde yürüyebilen çiftin evine konuk oldu.

İlhan Durmuş, sağlık ekiplerinin ayak tırnaklarına kadar kestiğini belirterek, "Kazadan sonra hayattan ümidimi kesmiştim. Ölüm döşeğindeydim. Yaşamak istemiyordum. Ağrılarım tavan yapıyordu. Bağırmamak için kendimi zor tutuyordum. Sağlık ekibi geldiği zaman ağrılarım azalıyordu, kapıları gözler olmuştum. Haftada üç gün geliyorlardı. Başımız bile ağrısa Doktor Hasan Anik’i arıyorduk. Gelip muayene edip, tedavi ediyordu. Gece, gündüz demeden aradım, o da geldi Allah bin kere razı olsun ondan. Bize dünyaları verdiler. Onların bize yaptıklarını parayla yaptıramazdık. Şimdi çok sağlıklıyım, kendime yetebiliyorum, yürüyebiliyorum. Onlar olmasaydı hayatıma çoktan son vermiştim" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!