Evde flaneur imajı

Güncelleme Tarihi:

Evde flaneur imajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:54

72. sayımızın Bakın Burada Ne Var sayfası evde nasıl flaneur olunur, gösteriyor.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz geçen hafta çok hastaydım, hala çok hastayım. Flaneur imajıma evde hala devam ediyorum. Ancak ev kısmından ziyadesiyle sı-kıl-dım! Bu nedenle kendime çeşitli meşgaleler aranıp durdum ve gerçekten ilgi çekici hobiler edinebileceğimi fark ettim. Hepsi çok havalı. İnanın.

Merhaba sevgili ve saygılı insanlar. Hastalığımın ilk evreleri gerçekten çok güzeldi. Evdeydim, yatıyordum, ne istesem yapılıyordu. Nazlanmak kelimesini tam anlamıyla yaşıyor ve yaşatıyordum ama her güzel şey gibi bunun da bitmesi gerekiyordu. Bu nedenle kendime çeşitli hobiler edinme kararı aldım ve açtım bilgisayarımı. Aman Allahım! Ne güzel uğraşlar varmış ya valla şaşırdım ve deli gibi hepsini yapmak istedim. E sonra koşa koşa geldim size anlatmaya.

 

1- TERARYUM

Haberin Devamı

Teraryum Kendin Yap Kiti diye bir şey buldum. Teraryum benim için canlı çiçeklere kendi hayal gücünüze göre ev yapmak. İçeriğini falan araştırdım, cidden işime yarayacak tüm malzemeleri bir kutuya doldurmuşlardı. İçine toprak, drenaj taşı, dekoratif taşlar, deniz ve ağaç kabukları, bambu çubuklar falan bir sürü şey koymuşlar. Aşama aşama nasıl yapıldığını anlatan kitapçığı da var. E ben de durmadım hemen gidip bitmek üzere olan mayonez kavanozunu yıkayıp, bu tatlı canlı bitkilerim için yer ayarladım. İnanın yaparken tüm stresimi ve negatif enerjimi toprağa bıraktım diyebilirim. Canım toprak dile gelse konuşsa bana hiç hoş şeyler söylemezdi.

 

2- KUMAŞ BOYAMA

Araştırmalarımın bir yerinde Kumaş Boyama Markör Seti diye bir şeyle karşılaştım. Tabii hemen ilgimi çekti, detaylara dalıverdim. Nasıl yapıldığına dair YouTube’dan videolar falan izledim, acayip eğlenceli geldi. İçimde saklı tuttuğum sanatçı ruhumu tişörtlerime yansıtsam fena mı olurdu? Bu sanatçı ruhuma deseler “bu ne?” hemen cevabımı yapıştırırım; “sürreal canım!” Neyse henüz satın almadım ama bir sonraki hobi maceram bu olacak gibi görünüyor.

 

3- REÇİNE

Haberin Devamı

İlk defa reçine seti adı altında satılan bir hobi seti buldum. Daha önce gerçekten hiç duymamıştım. Henüz satın almadım, nasıl yapılıyor bilmiyorum ama okuduklarıma göre baya güzel dekoratif objeler çıkarabileceğimiz hayal gücümüze bağlı bir çalışma seti gibi duruyor. Alıp gerçekten çok güzel tasarımlar çıkarmak da var, ortalığı batırıp vileda ile baş başa kalmak da. Artık nasip…

 

4- TAKI TASARIM

Tabii ilk olarak araştırdığım set takı tasarım seti oldu. Biliyorsunuz ki biz kadınlar takı deyince akan suyu durdurabilecek güce sahibizdir. Ben de dedim “acaba kendime el emeği göz nuru bir iki şey mi yapsam?” diye. Bunun için de kutu içeriği hayli kapsamlı ve güzel setler hazırlanmış. Boncuğunuz, ipiniz vs. ihtiyacınız olan her şeyi tek bir kutuda bulabiliyorsunuz. Kafamda tasarladığım kolyeyi yapmaya başlayacağım. Bir bakarsanız ünlü bir takı tasarımcısı olup çıkarım. İmkansız mı? Bence değil!

 

Haberin Devamı

5- LIQUITEX POURING

Son olarak böyle garip isimli bir set buldum. Akrilik boyalarla resim yapıyorsunuz. Ben biraz ebru sanatına benzettim ama çok daha farklı bir şey. Etrafı kirletme olasılığının baya yüksek olduğu bu hobi setini almak için önce kendimi kandırmam gerekiyor. Kandırırsam alıp deneyeceğim. Sizin de aklınızda olsun diye buraya yazayım dedim.

Evet arkadaşlar en çok ilgimi çeken hobi setleri bunlar. Aslında daha çok şey var ama benim ilgimi en çok bunlar çekti. Birkaç tanesini satın aldım ve yapıyorum. Birkaç tane de gelecek haftaların programına dahil ettim. Valla eğleniyorum diyebilirim. Ancak hepsinden önce iyileşmem için güzel dileklerinize ihtiyacım var. Lütfen esirgemeyiniz.

Haberin Devamı

Sanatçı ruhum ve flaneur imajım sağ olsun, bal-ıhlamur karışımım ile teraryumumla ilgilenmem gerek.

Hepinizi öpüyorum.

 

Yazan: Begüm Onarıcı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!