Evde bakım hizmeti yüzlerce vatandaşa ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım hizmeti yüzlerce vatandaşa ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 12:40

Evde bakım hizmeti yüzlerce vatandaşa ulaştı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Akdeniz ilçe Belediyesi, ilerleyen yaşları veya hastalık nedeniyle kişisel bakım ve ev temizliği gibi ihtiyaçlarını yerine getiremeyen bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara yönelik başlattığı 'Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti' ile yüzlerce vatandaşın hayatına dokundu. Kadın ve Aile Müdürlüğü'ne bağlı 7 personel ve 1 araçtan oluşan ekip, 228 eve sürekli hizmet verdi, 700 evi temizledi ve 15 evin çatısını onardı.
2017 yılı içerisinde uygulama sayesinde 15 aileye giyecek ve eşya yardımı, 23 hasta vatandaşa refakat hizmeti, ramazan ayında 350 gıda kolisi, 95 eve de Sosyal Yardımlaşma Vakfı destekli gıda yardımı yapıldı. Yine ekipler tarafından tespit edilen 50 vatandaşa evde kişisel bakım hizmeti verildi. İlçenin farklı mahallelerinde yaşayan ve evleri aşırı yağışlardan zarar gören 15 vatandaş tespit edilerek, bu vatandaşların evlerinin çatıları onarıldı, duvarların boya badanası yapıldı.
İlk kez Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan hizmete ilişkin açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insan odaklı sosyal proje ve hizmetlere özel bir önem verdiklerini ifade ederek, "Çok önem verdiğimiz proje ile evde bakım ve temizlik hizmetini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bu hizmetimizle, yaşlı veya engelli insanlarımıza aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz. Bizim için en büyük ödül de onlardan alacağımız hayır dualarıdır. Bakıma muhtaç insanlarını korumayan, onlara sahip çıkmayan toplumların geleceği de sağlam olamaz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz imkanlarını zorlayarak bu hizmetimizin kapsamını daha da genişletecek, böylece çok daha fazla insanımıza ulaşacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!