GeriSeyahat Evcil hayvan parkı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Evcil hayvan parkı

Evcil hayvan parkı

Türkiye'nin ilk ve tek evcil hayvan parkı, bugün Ankara'da açılıyor. 26 bin metrekare üzerine kurulmuş olan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nın en önemli özelliği, çocukların hayvanlara dokunabileceği, oyanayabileceği özel alanlarının olması.

Keçiören Uyanış Mahallesi'ndeki parkın içinde keçi evi, koyun evi, kuş evi, köpek evi, tavşan evi, kuğu evi, midilli evi ve tropik balıkların sergilendiği otantik bir akvaryum mağarası yer alıyor. Yeraltı mağarası şeklinde tasarlanan akvaryum bölümünde, Singapur'dan getirilen tropik balıklar sergileniyor. Kuş evinde çeşitli kuş türlerinin yanı sıra, tropik kuşlar da bulunuyor. Köpek evinde ise dobermandan kangala birçok köpek cinsi mevcut.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan parkın içinde hazırlanan özel parkurda Hollanda'dan ithal edilen ve Altınpark'ta üretilen midillilerle çocuklar gezdirilecek. Daha çok çocuklara yönelik bir proje olan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı'nın en önemli özelliklerinden biri ise, çocukların hayvanlarla yakın iletişim kurabilecekleri alanlarının olması. Parktan sorumlu olan ANFA Genel Müdürü Hilmi Gökçınar, ‘‘Amacımız, hayvanlarla insanlar arasındaki dostluğun daha bilinçli hale getirilmesidir’’ dedi. Parkta aynı zamanda bir çocuk parkı, 200 kişi kapasiteli kafeterya, piknik alanı, yapay bir şelale bulunuyor. Parkta hayvanların üretimi ve satışı da yapılacak. Yazlık ve kışlık bölümlerden oluşan parkta hayvanların sağlık durumlarını devamlı kontrol edecek bir de veteriner ekip bulunuyor. Park, bugün saat 18.00'de Mahsun Kırmızıgül konseriyle hizmete açılacak.






False