Ev streslerini fırçalarla atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ev streslerini fırçalarla atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 17:44

Ev streslerini fırçalarla atıyorlar

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesindeki Hanımlar Lokali'nde 2 ay önce açılan dekoratif ahşap süsleme kursunda ahşap ürünleri boyayan 18 ev kadını yaptıkları ürünleri çevresine satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Yunusemre Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlamında hizmete açtığı Hanımlar Lokali'nde açılan çeşitli kurslarla ev kadınları yoğun ilgi gösterdi. Uncubozköy Mahallesi'ndeki lokalde dekoratif ahşap süsleme kursuna katılan 18 ev kadını, yeteneklerini sergiledi. Kursa olan ilgiden memnun olduklarını dile getiren dekoratif ahşap süsleme kursu öğretmeni Ayşe Acaröz, yeni bir hobi edinmek isteyen kadınlara çağrı yaptı. Acaröz "Ahşap boyamayı öğrenen kadınlarımız bu eğitimlerde yaptıkları eserleri satarak maddi kazanç elde edebiliyor. Ruhsal açıdan da motive olmaları için daha eğlenceli bir ortamda eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimiz, panolar, çay tepsileri, dikiş kutuları gibi ahşap eşyaların süslemelerini yapıyor. İsteyen kızının çeyizine koyuyor, isteyen gelinine hediye ediyor" diye konuştu.

Kursiyerlerinden Necla Süslü ise, kurs sayesinde monotonluktan kurtulduğunu ifade ederek, "Bu kursa katılmadan önce monoton bir hayatım vardı. Burada arkadaşlarım ile birlikte hem sosyal aktivitelere katılıyorum hem de kurslarda aldığımız eğitimlerle el becerilerimi geliştiriyorum. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz yılsonu sergimizde kendi emeklerimiz ile yaptığımız elişlerini satarak maddi kazanç da elde etme fırsatı bulduk" diye konuştu. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da belediye bünyesinde açılan tüm kurslara 18 yaş üstü kadınların katılabileceğini belirtti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!