Eurovision Ajdar’ı unutamaz

Güncelleme Tarihi:

Eurovision Ajdar’ı unutamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2005 00:09

Radyocu Cem Ceminay, Eurovision’a Gülseren’in ‘Rimi Rimi Rey’ şarkısı yerine, Popstar elemelerindeki ilginç yorumuyla dikkat çeken Ajdar’ın ‘Nane Nane’ şarkısını göndermek için kampanya başlattı. Ünlü DJ ‘Ajdar’ı bir yollayalım, bütün dünya bizi hatırlar’ iddiasında.

Eurovision’a Gülseren’in yerine, Ajdar’ın gitmesi için bir kampanya düzenliyorsunuz. Sizce Ajdar ve ‘Nane Nane’ daha mı iyi?

Ajdar’ın parçası, ‘Rimi Rimi Rey’den daha kötü bir parça değil. Daha farklı bir parça ve herkesin aklında kalan bir parça. Ajdar’ın performansı ise bambaşka. Ajdar, ezilmişleri, hakkı yenmiş olan insanları ve onların feryadını temsil ediyor. Sahnesi çok iyi. Ben bütün inançlarım üzerine yemin ediyorum ki, Ajdar’ı bir yollayalım Eurovision’a, bütün dünya bizi hatırlar.

-Neden Ajdar?

Farklı bir performansı, yapısı ve sesi var. Ajdar’a ‘Domates’ diyorsun saniyesinde üretiyor. Bazı insanlar sanatçı doğuyor ve Ajdar onlardan biri, sonradan olma değil. Ajdar orada öyle sıra dışı bir şov yapar ki, herkesin ağzı açık kalır!

-Ajdar’ın sesi yok ama!

Gülseren’in de sesi yok... Önemli olan yoktan var yaratmak! Sesin varsa, besten varsa, sertab Erener gibi şarkı söylemek kolay. Sesin yoksa, şarkın ve besten yoksa, çık da sıkıysa söyle Ajdar gibi! Eurovision tarihinde hiçbir ülkeden Ajdar gibi temsilci gönderilmemiştir.

-Sizi bu desteğe iten nedenler neler?

Bizim farklı olmamız lazım, sese kimse bakmıyor. Ben birçok yıldızda da ses olduğunu zannetmiyorum. Ajdar’ın sesini de eğitebiliriz. Ben kendisini geliştirmesi için Nihat Odabaşı’yla fotoğraflar çektirmek istiyorum, Uğurkan Erez’in koreografi yapmasını istiyorum. Beymen’den kıyafetler bekliyorum. Yani biz onun için sponsorlar arıyoruz. Kendisinin imajını değiştireceğiz. ‘Nane Nane’yi de İngilizce olarak yorumlayacak. Bu saatten sonra şarkıyı değiştirmek zor ama TRT sanatçıyı değiştirebiliyormuş. Ajdar da ‘Rimi Rimi Rey’ söylemeye başlayacak.

Ajdar: Eurovision benim işim

Ben Popstar elemelerine katıldıktan sonra şöhreti yakaladım. O sırada Nane Nane şarkısını yazdım. Cem Ceminay da beni Number One FM’de, programına konuk etti. Öyle tanıştık.

Bana, ‘Sen dört dörtlük starsın’ diyor ve çok güveniyor. Ben de kendime çok güveniyorum. Eurovision’u ben yapmayacağım da kim yapacak? Hint, Arap ve Türk örf adetlerinin bulunduğu bir ortamda büyüdüm.

Eurovision’da sonuncu da olsam, bu Türkiye’nin tanıtımı açısından çok büyük etki yapacaktır. İletişim derslerinde okuduğum kadarıyla sesin herhangi bir olay üzerindeki etkisi %10. Gerekli sponsorlar çıkarsa ve TRT beni desteklerse Eurovision’a gitmek istiyorum. Ama halk isterse Gülseren’le düet de yapabilirim tabii!

Zaten Popstar’da benim hakkımı yemişlerdi. Cem Ceminay bana ‘Akademi Türkiye’de jüri üyesiydim. Eğer sen oraya gelseydin, kesinlikle seçerdik’ dedi. Ben o riski göze alamadım çünkü şöhret olmuştum ve sıradan bir insan gibi davranamazdım. Ben işin başından beri bir star gibi davrandım ve bu noktalara geldim.

Arap ülkelerinde bile benim Nane Nane şarkımdan etkilenip Narey Narey diye parça yapmışlar. Single kasetim çıktı ama klip çekilmediği ve promosyon yapılmadığı için 10 bin sattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!