Euroleague'de rakiplerimiz belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Euroleaguede rakiplerimiz belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 00:00

Basketbolda, Türk Hava Yolları Avrupa Ligi (Euroleague) Top 16 kuraları İspanya'nın Barcelona kentine çekildi. Temsilcilerimizden Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park E Grubu'nda birbirine rakip oldu. Fenerbahçe Ülker ise 1. torbadan katıldığı kura çekiminde G Grubu'na düştü.

Haberin Devamı

Barcelona'da yapılan kura çekimine 1. torbadan giren Fenerbahçe Ülker, G Grubu'nda Yunanistan temsilcisi Panathinaikos, Rusya ekibi UNICS Kazan ve İtalyan takımı EA Armani ile eşleşti.

E Grubu'nda birbirine rakip olan Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park'ın diğer rakipleri grubunu 10 galibiyet 0 yenilgi ile bitiren Rus temsilcisi CSKA Moskova ve Yunanistan ekibi Olympiakos..

E Grubu'ndaki temsilcilerimizden birinin ve G Grubu'ndaki Fenerbahçe Ãœlker'in tur atlaması halinde çapraz eÅŸleÅŸme nedeniyle yeniden bir 'Türk takımı eÅŸleÅŸmesi' olmayacak. Â

Ä°ÅžTE EÅžLEÅžMELER...

E Grubu: CSKA Moskova, Olympiakos, ANADOLU EFES, GALATASARAY MEDÄ°CAL PARK
F Grubu:
Real Madrid, Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, Gescrap Bilbao
G Grubu: FENERBAHÇE ÜLKER, Panathinaikos, Unics Kazan, EA Milano
H Grubu: Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Bennet Cantu, Zalgiris Kaunas

Haberin Devamı

TOP 16 grup maçları 18 Ocak - 1 Mart 2012 tarihleri arasında çarşamba - perşembe günleri oynanacak. Gruplarını 1. ve 2. tamamlayan takımlar son 8 takım arasında yer alacak ve çapraz eşleşmeye girecekler.

8'li finallerdeki eşleşmeler; "E1 - F2, F1 - E2, G1 - H2, H1, G2" şeklince olacak..  Takımlar, 21 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında 5 maçlık seri yapacak. 3 galibiyet alan takım adını 11-13 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek Final-Four'a yazdırmış olacak.

GALATASARAY'IN MAÇ PROGRAMI

Sarı-kırmızılı temsilcimiz, grubun ilk maçında Anadolu Efes'e konuk olacak. 2. maçta sahasında Olympiakos'u konuk edek Galatasaray Medical Park 3. maçında deplasmanda CSKA Moskova ile karşılaşacak.

ANADOLU EFES'İN MAÇ PROGRAMI

Lacivert-beyazlı temsilcimiz, grubun ilk maçında sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. 2. maçında CSKA Moskova'ya konuk olacak Efes, 3. maçta deplasmanda Olympiakos ile mücadele edecek.

FENERBAHÇE ÜLKER'İN MAÇ PROGRAMI

Sarı-lacivertli temsilcimiz,  grubun ilk maçında deplasmanda UNICS Kazan ile karşılaşacak. 2. maçında sahasında EA Armani ile oynayacak Fenerbahççe 3. maçında Panathinaikos'u konuk edecek.

ANADOLU EFES VE GALATASARAY MEDÄ°CAL PARK'IN RAKÄ°PLERÄ°NÄ° TANIYALIM

Haberin Devamı

CSKA MOSKOVA: Son 8 yılda Rusya Ligi’nde şampiyonluk kupasını kimseye kaptırmayan CSKA Moskova, bu yıl bir hayli iddialı geliyor. İstanbul bileti için en kuvvetli adaylardan birisi olan Rus ekibi, maçlarını 10 bin kişilik CSKA Evrensel Spor Salonu’nda oynuyor. Jonas Kazlauskas’ın koçluğunu yaptığı CSKA Moskova, bu yıl yaptığı transferlerle adını duyurdu. Moskova ekibi, NBA yıldızı Andrei Kirilenko, Nenad Krsitic’i ve Milos Teodosic’i kadrosuna kattı.

OLYMPIAKOS: 9 yıldır Yunanistan Ligi’nde şampiyonlukları ezeli rakibi Panathinaikos’a kaptıran Olympiakos, Yunan milyarder kardeşler Panagiotis ve Giorgos Angelopoulos’a ait. Efsane koç Dusan Ivkovic’in çalıştırdığı Yunan ekibi, kadrosundan Ioannis Bourousis gibi önemli bir ismi kaybetti. 2010’da final oynayan Olympiakos, buna rağmen bu senenin de favorilerinden birisi. Maçlarını 15 bin kişilik Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda oynayan kırmızı beyazlıların kadrosunda Yunanistan Milli Takımı’ndan birçok yıldız oyuncu bulunuyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ÜLKER'İN RAKİPLERİNİ TANIYALIM

PANATHINAIKOS: Müzesinde 32 Yunanistan Ligi, 12 Yunanistan Kupası, 6 Euroleague Kupası bulunan Panathinaikos, bu yıl da turnuvanın en büyük favorilerini. Maçlarını 19 bin kişilik Olympic Indoor Hall’da oynayan yeşil beyazlıların koçluğunu Zeljko Obradovic yapıyor. Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizden etkilenen Panathinaikos, transfer yapamadığı gibi Antonis Fotsis’i de kaybetti. Kaptan Dimitris Diamantidis takımın en büyük kozu konumunda.

EA MILAN: En son İtalya’da 1995-1996 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan İtalyan ekibinin müzesinde 3 Euroleague Kupası bulunuyor. Ünlü moda devi Emporio Armani’nin sponsorluğunda THY Euroleague’de mücadele edecek olan İtalyan ekibinin koçluğunu Sergio Scariolo yapıyor. Maçlarını Mediolanuforum Spor Salonu’nda oynayan Milano ekibi, kadrosunu Omar Cook, Antonis Fotsis ve Ioannis Bourousis ile güçlendirdi. EA7 Emporio Armani’nin kadrosunda ayrıca Ibby Jaaber, David Hawkins ve Benjamin Eze gibi önemli oyuncular da bulunuyor.

Haberin Devamı

UNICS KAZAN: 2010-2011 sezonu Rus temsilcisi için adeta rüya gibiydi. Eurocup’ı kazanan Rus temsilcisi, bu yıl şansını Euroleague’de deneyecek. Maçlarını 7 bin 500 kişilik Basket Hall Arena’da oynayan Unics Kazan’ın en büyük kozlarından birisi de ateşli seyircisi. Taraftarı önünde oldukça dişli bir takıma dönüşen Rus temsilcisini, Evgeny Pashutin çalıştırıyor. Unics’in kadrosunda ayrıca Fenerbahçe’den hatırlayacağımız Lynn Greer bulunuyor.

Ne dediler

Maçlar zor olacak

Oktay Mahmuti (G.Saray Koçu)

BURADA Avrupa’nın en iyi 16 takımı var. Maçlar zor olacaktır. Bizim gibi diğer gruplar da zor olacak. İlk defa 3 takımla temsil ediliyoruz Top 16’da bu çok önemli. Her maça nasıl çıkıyorsak bu maçlara da öyle hazırlanacağız.

Haberin Devamı

CSKA bir adım önde

Ufuk Sarıca (Anadolu Efes Koçu)

BİZİM 3 takımla kalmamız büyük başarı. Gruba baktığımız zaman CSKA bir adım önde görünüyor. Grupta ilk ikiye kalmak gerekiyor. CSKA hariç diğer 3 takım eş güçte diyebilirim.

Korkumuz sakatlık

Nedim KarakaÅŸ (F.Ãœlker Åžube Sorum.)

İyi ya da kötü bir kura olduğunu yaptığımız mücadele ile anlarız. Eğer 6 maçta da iyi mücadele edersek, bizim için iyi kura olur. Eğer sakatlık olmaz ise başarılı oluruz.

Kimseden çekinmiyoruz

Neven Spahija (F.Bahçe Koçu)

BİZİM takımın, her türlü basketbol oynayan takıma cevap verebileceğini düşünüyorum. Kimseden çekinmiyoruz. Tomas ilk maça kadar eski performansına yaklaşacaktır. Mirsad takımla ilk antrenmanına çıktı.

/images/100/0x0/55eb1001f018fbb8f8a89981

Ä°ÅŸte Final Four logosu

11-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Final Four’unun logosu da yapılan TOP 16 Kura Çekimi’ni müteakiben açıklandı. Logo simgesinde iki konsept üzerine yoğunlaşırken bunlardan ilki şehir için önemi büyük olan deniz, diğeri ise dünyanın da büyük ilgisini çeken Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii’si oldu.

Son kez Top 16  kurası çekildi

AVRUPA Ligi Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu açıklamasında, bu yıl bu formatta son kez Top 16 kura çekimi yapıldığını söyledi ve formatın gelecek yıldan itibaren, maç sayısı çoğaltılacak şekilde değiştirileceğini belirtti. Bertomeu, İstanbul’un, büyük organizasyonların düzenlenmesinde tecrübesi bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!