Eurolague tamam gözünü Çin'e dikti

Güncelleme Tarihi:

Eurolague tamam gözünü Çine dikti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 21:15

THY’nin isim sponsoru olduğu Euroleague’de mayıs ayındaki final karşılaşmalarının İstanbul’da yapılacağının açıklanması THY için yeni bir zafer oldu. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Hedef kitlemiz yurtdışında. Şimdi de büyümek istediğimiz Çin pazarında sponsor olacak futbol takımı arıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ haftanın en önemli olaylarından biri İstanbul’un; İspanya, Sırbistan, Litvanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Rusya’nın aday kentlerini sollayıp Türk Hava Yolları Euroleague Final Four karşılaşmalarına ev sahipliği yapacağının açıklanmasıydı. Türkiye’nin bazı problemler yaşadığı bir dönemde turizm açısından büyük önem taşıyan bu kararın alınmasında iki kişinin ciddi payı var. Biri basketbolun bu dev organizasyonuna isim sponsorluğu yapan THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı diğeri ise Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu. İlker Aycı, turnuvanın İstanbul’da düzenlenmesi için çok ısrar etmiş. Sorunsuz bir final yaşanacağına ilişkin tam güvenceyi de vermiş.

Bertomeu ise yıllardır organizasyonun sponsorluğunu üstlenen THY’nin sıçramasını da Türk basketbolunun nasıl bir gelişim sergilediğini de yakından bilen bir isim. Bu yüzden Türkiye’nin son dönemde yaşadığı bombalama, terör saldırıları, darbe girişimlerine rağmen turnuvanın İstanbul’da düzenlenmesi için çaba göstermiş.

Haberin Devamı

HER YERDE AYNI SORUN

Bertomeu, “Her yerde aynı sıkıntı var. Bugün Paris’te de Brüksel’de de patlamalar yaşandı. Sadece Türkiye’de oluyor diye Final Four’u bu ülkede yapmamak haksızlık olurdu. Biz bu saldırıları yapanlara programlarımıza devam ederek net bir mesaj vermeliyiz, geri adım atmamalıyız. Seyahat özgürlüğümüz elimizden alınmamalı” diye konuştu. İlker Aycı ise, “Bu süreci nasıl yöneteceğimize birlikte karar verdik. İnsani ilişkiler çok önemli. Yaptığımız sözleşmelerin ötesine geçen bir durum bu. Ortaklık demek sadakat demek” dedi.

THY’nin büyüme stratejisi içerisinde sponsorluklar büyük önem taşıyor. Batman-Supermen filmine sponsor olan THY, Euroleague’e 2010 yılından bu yana sponsor ve 2020 yılına kadar da anlaşması bulunuyor.

Avrupalı sporseverlerin ilgisini çekmeyi başaran THY şimdi de gözünü Uzakdoğu’ya dikmiş durumda. Çin’de sponsor olmak için başarılı futbol takımı aradıklarını ima eden İlker Aycı, “Çin futbolu çok iyi gelişiyor, orada sponsorluk için takım gözlüyoruz. Japonya’da da rugby takımlarına bakıyoruz, dünya markası olma yolunda çok önemli mecralar bunlar. Çinliler bana bir kaç hat daha verirlerse kısa zamanda bu konuda somut adımlar atarız” dedi.
İç hatlar gelirlerinin yüzde 14 olduğunu, kalanın dış hatlardan geldiğine dikkat çeken Aycı, “Biz globaliz ve sponsorluklarımızı da buna göre planlıyoruz. Yurtdışı sponsorlukları bundan dolayı çok önemli. Milli takımın da ana sponsoruyuz. Batman-Edirnespor maçı için bile ciddi indirimler sağlıyoruz. Otobüsle gidip geliyorlardı. Federasyon ile anlaşmamızla bu seviyeyi yakaladı Türk sporu” dedi.

Haberin Devamı

BU YIL İLKLER YAŞANACAK

EUROLEAGUE’de bu yıl 16 takımla oynanacak. Ligde her takım birbiriyle karşılaşacak ve böylece her taraftar dünya devlerini görme fırsatı yakalayacak. Türkiye’den Fenerbahçe, Galatasaray, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş takımlarının katıldığı liğin Final Four ayağı ise 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Takımlarını desteklemek üzere özellikle Avrupa’dan taraftarların İstanbul’a gelmesi bekleniyor. İstanbul’a charter seferleri organize edilecek. Taraftarların bu tür etkinliklerde ortalama 4 gün konakladıkları ve kişi başı yaklaşık 1600 Euro harcadıkları ifade ediliyor. Turnuva sırasında 30’dan fazla ülkeden 550 gazetecinin de İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

 

Haberin Devamı

240  2016-2017 sezonunda toplam 16 takımın 30 hafta boyunca oynayacağı maç sayısı

 

4  Bu yıl ligde bulunan Türk takımlarının sayısı

 

EUROLEAGUE’E HANGİ ÜLKEDEN KAÇ TAKIM KATILIYOR

Ülke          Takım  sayısı
Türkiye        4
İspanya       3
Rusya          2
Yunanistan  2
Almanya      1
Sırbistan      1
İtalya           1
İsrail            1
Litvanya      1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!