Euro saçtılar

Güncelleme Tarihi:

Euro saçtılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2004 01:25

2004’te transfer borsasına yine İngilizlerin ünlü kulübü Chelsea hükmetti ve 35 milyon Euro’ya Drogba’yı alarak en pahalı transferi gerçekleştirdi. Rusya’da ise Spartak Moskova Cavenaghi için 14 milyon Euro’ya çıkıp rekor kırdı.

Avrupa’nın ünlü kulüpleri, 2004 yılında büyük transferler yapabilmek için milyonlarca Euro harcadı. Avrupa’da yılın en büyük transferi, Rus milyarder Roman Abramoviç’in takımı İngiltere’nin Chelsea takımından geldi. Chelsea, Didier Drogba için 35 milyon Euro öderken, Arjen Robben için 18, Ricardo Carvalho ve Paulo Ferreira ikilisi için 48, Scott Parker için ise 14.6 milyon Euro harcadı.

Ada’da yılın diğer büyük transferini Everton’ın genç golcüsü Wayne Rooney’i yaklaşık 29.6 milyon Euro’ya Manchester United gerçekleştirdi. M.United, Louis Saha’ya da yaklaşık 14.6 milyon Euro verdi. Arsenal, Sevilla’dan Jose Antonio Reyes için 25.6 milyon Euro ödedi. İspanya’da Barcelona Deco’nun transferi için 15 milyon Euro ve İspanyol Ricardo Quaresma’yı Porto’ya verdi.

Rusya’da rekor

Barça, Mallorca’dan Samuel Etoo’yu da 24 milyon Euro’ya transfer etti. Real Madrid, Micheal Owen, Jonathan Woodgate ve Walter Samuel’i 47 milyon Euro’ya kadrosuna kattı. Juventus, Roma’dan Brezilyalı Emerson Do Rosa’yı 28 milyon Euro’ya alarak İtalya’da en pahalı transferi yaptı. Rusya’da ise Spartak Moskova, Arjantinli Fernando Cavenaghi için 14 milyon ödeyerek rekor kırdı.

Kim nereden nereye gitti

FUTBOLCU ÜCRETİ (Milyon Euro) E.KULÜBÜ Y.KULÜBÜ

Didier Drogba 35 Marsilya Chelsea

Wayne Rooney 29.6 Everton M.UNited

Emerson da Rosa 28 Roma Juventus

Jose Antonio Reyes 25.6 Sevilla Arsenal

Eto’o 24 Mallorca Barcelona

Carvalho/Ferreira 48 - Chelsea

Djibril Cisse 21 Auxerre Liverpool

Arjen Robben 18 PSV Chelsea

Xabi Alonso 16 R.Sociedad Liverpool

Deco 15+Quaresma Porto Barcelona

Scott Parker 14.6 Charlton Chelsea

Louis Saha 14.6 Fulham M.United

Fernando Cavenaghi 14 River Plate Spartak Moskova

Matuzalem 14 Brescia Shakhtar Donetsk
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!