EURO 2016'da D grubu

Güncelleme Tarihi:

EURO 2016da D grubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 15:39

EURO 2016'da Milli Takımımızın da yer aldığı D Grubu'nu tanıyalım...

Haberin Devamı

HIRVATİSTAN

EURO 2016da D grubu
FIFA SIRALAMASI: 23

TEKNİK DİREKTÖR: ANTE CACİC

SİSTEM: 4-4-2

YILDIZ FUTBOLCULARI: Srna, Modric, Milan Badelj, Mandzukic, Rakitic

YILDIZ ADAYLARI: Mateo Kovacic, Ante Coriç, Marko Pjaca

EN GÜÇLÜ YANI: Madrid’den Modric, Barça’dan Rakitic olunca efektif ve dinamik orta sahasıyla oldukça öne çıkan Hırvatlar, Kovacic, Coriç ve Pjaca gibi yıldız adaylarıyla sürprizler arasında yer alıyor.

EN ZAYIF YANI: Mario Mandzukic’in eski performansından uzakta olmasına rağmen hala ilk forvet tercihi olması Cacic’in elini kolunu bağlıyor. Ivan Perisic’in skor üretkenliği de kesilirse Hırvatlar gol atma sıkıntısı yaşayabilir.

Haberin Devamı

KADRO
Kaleci: 
Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (Rijeka)
Savunma: Darijo Srna (Shaktar Donetsk), Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Dinamo Kiev), Ivan Strinic (Napoli), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)
Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Coric (Dinamo Zagreb)
Forvet: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Cop (Malaga)

EURO 2016da D grubu

ÇEK CUMHURİYETİ

FIFA SIRALAMASI: 29

TEKNİK DİREKTÖR: PAVEL VRBA

SİSTEM: 4-2-3-1

YILDIZ FUTBOLCULARI: Rosicky, Tomas Necid

YILDIZ ADAYLARI: Vladimir Darida, Pavelka

EN GÜÇLÜ YANI: Çekler esneklik gücü oldukça yüksek bir takım. Ani preslerle rakibi bozmak onlar için kelimenin tam anlamıyla usta işi. Kontratak onların yapısı için biçilmiş kaftan.

EN ZAYIF YANI: Takımın hala emektar Rosicky olmadan yokları oynaması en büyük handikapları. Onun eksikliği Pavel Vrba’nın tüm oyun planlarını alt üst etmeye yetecektir.

Haberin Devamı

KADRO
Kaleci:
Petr Cech (Arsenal), Tomas Vaclik (Basel), Tomas Koubek (Slovan Liberec).
Defans : Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahçe), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchy (Basel), Tomas Sivok (Bursaspor).
Orta Saha : Vladimir Darida (Hertha Berlin), Borek Dockal (Sparta Prag), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Ladislav Krejci (Sparta Praha), David Pavelka (Kasımpaşa), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Tomas Rosicky (Arsenal), Jirí Skalak (Brighton), Josef Sural (Sparta Prag).
Forvet : David Lafata (Sparta Prag), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Prag).

EURO 2016da D grubu

Haberin Devamı

İSPANYA

FIFA SIRALAMASI: 6

TEKNİK DİREKTÖR: VİCENTE DEL BOSQUE

SİSTEM: 4-3-3

YILDIZ FUTBOLCULARI: Fabregas, Iniesta, David Silva, Busquets

YILDIZ ADAYLARI: Bellerin, Morata

EN GÜÇLÜ YANI: Son iki turnuvanın şampiyonu İspanya bu unvanını korumak ve üçüncü kez kazanmak için sahada olacak. Dünyanın en iyi kulüplerinde top koşturan ve final oynamaya alışkın oyunculardan oluşan kadrosuyla kupanın favorisi.

EN ZAYIF YANI: Elinde Aduriz, Morata ve Nolito gibi formda forvetler olmasına rağmen Fabregas ile sahte 9 denemeye devam eden Del Bosque’nin bu ısrarı turnuvada başına sürpriz işler açabilir.

KADRO
Kaleci:
Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)
Defans: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Juanfran (Atletico Madrid), Hector Bellerin (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea),
Orta saha: Bruno (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Munich), David Silva (Manchester City), Pedro (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea), Koke (Atletico Madrid), Nolito (Celta Vigo)
Forvet: Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid), Alvaro Morata (Juventus)

EURO 2016da D grubu

TÜRKİYE

Haberin Devamı

FIFA SIRALAMASI: 13

TEKNİK DİREKTÖR: FATİH TERİM

SİSTEM: 4-2-3-1

YILDIZ FUTBOLCULARI: Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Mehmet Topal, Burak Yılmaz

YILDIZ ADAYLARI: Emre Mor, Oğuzhan Özyakup

EN GÜÇLÜ YANI: Ofansif bekleri ve orta sahasıyla Türkiye bu turnuvanın sürprizi olmaya aday. Arda ve Hakan gibi yıldızların yanında Emre Mor gibi bir yeteneğin yapacakları da Türkiye adına ümitleri artırıyor.

EN ZAYIF YANI: Fatih Terim’in kadro tercihindeki en çok tartışılan konu muhteşem bir sezon geçiren Ömer Toprak’ın olmayışıydı. Turnuvaya katılmış olunması onun yokluğunun hissedilmeyeceği anlamına gelmiyor.

KADRO
Kale:
 Volkan Babacan, Harun Tekin, Onur Recep Kıvrak
Defans: Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, İsmail Köybaşı, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal, Ahmet Yılmaz Çalık
Orta saha: Nuri Şahin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Volkan Şen, Arda Turan, Olcay Şahan, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor
FORVET: Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Yunus Mallı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!