EÜ Mühendislik Fakültesi programları akredite oldu

Güncelleme Tarihi:

EÜ Mühendislik Fakültesi programları akredite oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 11:09

EÜ Mühendislik Fakültesi programları akredite oldu

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Bilgisayar, Elektrik - Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilerek EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi.

Türkiye“de Mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olan MÜDEK, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından akreditasyon çalışmalarını yapmak üzere yetkilendirilen bir dernek. Farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refah seviyesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla hizmet veriyor.

MÜDEK AKREDİTASYONU TÜM ÜLKELERDE TANINIYOR

Prof. Dr. Süheyda Atalay, MÜDEK'in aynı zamanda Avrupa Birliği'nin Bologna Süreci'nde oluşturduğu Avrupa Mühendislik Eğitim Akreditasyon Ağı (ENAEE European Network for Accreditation of Engineering Education) üyesi olduğunu ve EUR-ACE etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirildiğini belirterek, "Fakültemizin Bilgisayar, Elektrik - Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Programları MÜDEK tarafından akredite edilmiştir ve bu programlara EUR-ACE Etiketi verilmiştir. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, bölüm programının 'lisans düzeyinde Avrupa'dan akredite olmuş mühendislik programı' anlamını taşımaktadır. Aynı zamanda MÜDEK Akreditasyonu tüm ülkelerde tanınmaktadır" dedi.

AKREDİTE OLAN PROGRAM VE LABORATUVARLAR

Ege Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine, Tekstil Mühendisliği Programları; Eczacılık Fakültesi Programı; Hemşirelik Fakültesi Programı; Edebiyat Fakültesi Psikoloji Programı; Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim Programı ve Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitim Programı;  Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı akredite oldu. Programlar arasında süresini dolduranların akreditasyonu yenilendi. Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 'Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi' alanında akredite edildi. Yabancı Diller Yüksekokulu 'Pearson Assurred' Uluslararası Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenerek uluslararası düzeyde akredite oldu. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Pearson kurumundan BTEC eğitimleri vermek üzere akredite edildi. Ayrıca, Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuvarı (EGEPAL), Tekstil Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) ile İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR), Gıda Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı, labaratuvar akreditasyonu çalışmaları kapsamında akredite oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Göreve başladıktan sonra kendimize bir hedef koyduk. 2019 yılında üniversitemizi araştırma üniversiteleri arasına taşımak. Daha sonra uluslararası arenada üniversitemizi hak ettiği yere getirmek. Bu hedefimize uluşmak için tüm çalışanlarımızla birlikte yoğun bir gayret gösteriyoruz. Şimdi bu çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!