Eto'o'nun golü ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Etoonun golü ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 17:19

Antalyaspor'un Galatasaray'ı 4-2 yendiği maçta Samuel Eto'o'nun skoru 2-1 yapan golü büyük tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldız golcüsü Samuel Eto'o'nun maçın 53. dakikasında attığı gol sonrası Galatasaraylı oyuncular adeta çılgına döndü.

Kale arkası kamera görüntüleri izlendiğinde Eto'o'nun elinin topla temas ettiği görülürken, hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve 6. hakem Özgüç Türkalp, hemen önlerinde yaşanan bu pozisyona gol kararı verdi.

Pozisyonun tekrarı izlendiğinde topu eliyle kontrol edip kafa vurduğu gözüken Kamerunlu futbolcu Samurl Eto'o'nun golü maçın hakemi ve çizgi hakemi tarafından geçerli sayılınca Antalyaspor maçta 2-1 öne geçmiş oldu.

MUSTAFA ÇULCU: İNANILIR GİBİ DEĞİL
Pozisyonu hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, şunları söyledi:

"Eto'o topa eliyle müdahale ederek düzeltip kafa vuruşu ile ağlara gönderdi. Dolayısıyla golün iptal edilmesi ve Kamerunlu oyuncunun da sarı kart görmesi lazımdı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve ilave hakem Özgüç Türkalp'in pozisyonu beraber süzüp karara bağlamaları gerekirken, ikisi de birbirini tamamlayıp yanlış bir karar verdiler. Pozisyon, ilave hakemin yanında, orta hakemin ise görüş alanında iken elle müdahalenin tespit edilememesi inanılır gibi değil."

Etoonun golü ortalığı karıştırdı
ÖZGÜÇ TÜRKALP'İN İLK VAKASI DEĞİL
"Hatırlanacağı üzere 1 Ekim 2005 tarihinde Konya 'da oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçının 73. dakikasında Nicholas Anelka'nın eli ile attığı gol aylarca tartışmalara neden olmuştu. Konyaspor'un 2-0 önde götürdüğü karşılaşmanın 73'ncü dakikasında gelen bu golü geçerli sayan maçın orta hakemi de Özgüç Türkalp. Maç 4-2 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona ermişti."

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!