Etnospor'da Denizli rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Etnosporda Denizli rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 17:52

Etnospor'da Denizli rüzgarı

Haberin Devamı

İSTANBUL'da düzenlenen Etnospor Kültür Festivali 2017'de açılan Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, Yeşilyuva ayakkabıları ve toprak çömleğin yapım aşamaları sergilendi.

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda bu yıl 2'ncisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali tamamlandı. ‘Ok yaydan çıkıyor' sloganı ile Türk dünyasından ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen katılımcılar, festivalde renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Denizli standı da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Stantta Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, Yeşilyuva ayakkabıları ve toprak çömleğin yapım aşamaları sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere gösterilerini sahneledi.

Denizli standını ziyaret eden Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'a Fatih Sultan Mehmet'in kılıcının bir benzeri kılıç ve bunun yanında üzerinde isminin yazılı olduğu bir Yatağan bıçağı hediye edildi. Erdağan, dokuma tezgahının başına geçerek bir süre kumaş dokudu. Festivali gezen ziyaretçilerin yoğun ilgisi çeken Denizli standını Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu  Başkanı Himmet Kardağ da ziyaret etti. Yatağan kılıcı ve tel kırma hediye edilen Karadağ, Denizli standında uzun süre vakit geçirdi. Buldan dokuma tezgahına ve çömlek yapımına yoğun ilgi gösteren Himmet Karadağ, demir dövmeyi de ihmal etmedi. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu'nun çok zengin bir coğrafya olduğunu belirterek, Etnospor Kültür Festivali'nde tanıtılan birçok değerin geleceğe miras bırakılması gerektiğini söyledi. Bu konuda birçok yatırımlarının olduğunu vurgulayan Zolan, "Köklerimiz ne kadar sağlam olursa geleceğe daha güvenle bakarız. Çünkü biz gençlerimize, geleceğimize kendi kültürümüzü öğretmezsek başka ülkelerin kültürlerini öğrenirler. Bu değerlerimizin yaşatılması, güzelliklerin devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!