TEKİRDAĞ HABERLERİ

Etlerine Lezzet Katmak İsteyen Vatandaşlar Baharatçıları Tercih Etti

IHA
26.09.2015 - 11:08Son Güncelleme :
IHA

Kurban etlerini en iyi şekilde değerlendirmek ve sofralarını geleneksel lezzetlerle süslemek isteyen vatandaşlar, baharatçıları tercih etti.
Kurban etlerini lezzetli hale getirmek ve sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharat satışlarını hissedilir derecede artırdı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde aktarlık yapan Hasan Bedel, kurban etlerinden kavurma ve sucuk yapmak için baharatlarını ve gerekli diğer malzemeleri alan vatandaşların sayısının artması ile işlerinde yoğunluk yaşandığını söyledi.
Hasan Bedel, etlerini lezzetli bir şekilde tüketmek isteyen vatandaşların aktarları tercih ettiğini ifade ederek, “Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte işlerimizde hareketlilik yaşanmaya başladı. Vatandaşların evlerinde kurban etlerinden sucuk yapmaları etlerini kavurup lezzetli bir şekilde tüketmek istemesi baharat satışlarını artırdı. En çok tercih edilen baharatlar kavurma da kullanılan karabiber, kekik ve pul biber vazgeçilmez baharatlardan. Etin daha lezzetli olması ve kolay hazmedilir olması için vatandaşlar kişnişi de etlerinin kavururken tercih ediyor" dedi.
Bedel ayrıca, “Sucuk baharatı olarak kimyon, karabiber, yeni bahar, kişniş ana baharatlar olarak kullanılıyor. Sucuk yaparken 1 kilogram sucuk için 5 gram karabiber, 5 gram kimyon, 5 gram yenibahar, 20 gram acı veya tatlı toz biber kullanılmalıdır" diye konuştu.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Tekirdağ haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Tekirdağ ilinden Etlerine Lezzet Katmak İsteyen Vatandaşlar Baharatçıları Tercih Etti hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 26 Eylül 2015 tarihinde saat 11 08’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Etlerine Lezzet Katmak İsteyen Vatandaşlar Baharatçıları Tercih Etti haberi güncellenecektir.

TEKİRDAĞ NAMAZ VAKİTLERİ

22 Şubat 2018, Perşembe
  • İmsak
    06:24
  • Guneş
    07:48
  • Öğle
    13:30
  • İkindi
    16:28
  • Akşam
    18:59
  • Yatsı
    20:18
Sayfa Başı