Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtılı İstihdamın Teşviki Projesi

Güncelleme Tarihi:

Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtılı İstihdamın Teşviki Projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:02

- SGK Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Süngü: - "Proje kapsamında kayıtlı istihdamın önemi ve kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyoruz"

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi (KİTUP II) kapsamında kayıtlı istihdamın önemi ve kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda toplumu bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Mali Yatırımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeye ilişkin olarak Tekirdağ'daki bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Süngü, toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'de sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğini zedeleyen ve işçilerin haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutum sergilediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Son yıllarda uyguladıkları etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın yüzde 50'lerden yüzde 32'lere düşmesini sağladıklarını aktaran Süngü, "Bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya koyulan KİTUP II projesiyle farkındalığın arttırılmasını ve tutum değişikliği yaratılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kayıt dışı işçi çalıştıran işletmelere karşı ağır yaptırımlar ve idari para cezalarının uygulanacağını anlatan Süngü, bu konuda ceza kesilen işletmelere karşı kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyledi.

Tekirdağ'ın kayıt dışılık noktasında yüzde 28 ile Türkiye ortalamasının altında kaldığını, ülke genelinde bu oranın yüzde 34,8 olduğunu belirten Süngü, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında kayıtlı istihdamın önemi ve kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. İlk etapta Türkiye'deki kayıt dışılığı Avrupa ortalaması olan yüzde 15'ler seviyesine getirmeyi ve uzun vadede bu oranı asgariye indirgemeyi planlıyoruz. Kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında devletin de ciddi teşvikleri var. Asgari ücret artışından dolayı işverenin mali yükümlülüklerinin azaltılması noktasında çalışmalar devam ediyor."

SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, son yıllardaki etkin bilgilendirme ve benzeri çalışmalar neticesinde kayıt dışı istihdamı azalttıklarını belirterek, kurum bünyesindeki faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında ayrıca, muhtarlar başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yapılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!