etiSEM'den 5 bin 800 kişi daha mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

etiSEMden 5 bin 800 kişi daha mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 14:19

etiSEM'den 5 bin 800 kişi daha mezun oldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ETİMESGUT Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) 2016-2017 eğitim öğretim yılında 5 bin 800 kişiye daha meslek ve beceri eğitimi kazandırdı. 8 yılda etiSEM kurslarına katılarak meslek ve beceri sahibi olan kişi sayısı 30 bini aştı.
Bu yıl 10 etiSEM biriminde 80 derslik, atölye  ve laboratuarlarda 140 farklı kurs programı uygulandı. Tamamen ücretsiz olan kurslara katılan Etimesgutlular, mevcut becerilerini geliştirdiler, yeni beceriler ve meslekler edindiler.
MESLEKLERİ OLDU
Aşçılıktan kuaförlüğe, büro yönetiminden hazır giyime onlarca farklı alanda açılan kurslar büyük talep gördü. 17 yaş üstü bütün Etimesgutlular'ın ücretsiz yararlanabildiği kurslarla birçok kişinin mesleği oldu. 2013 yılında başlayan etiSEM kurslarından yararlananların sayısı 30 bini aştı.
BÜYÜK PROJE
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Başkent Üniversitesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdikleri etiSEM projesinin çok kapsamlı bir meslek ve beceri eğitimi programı olduğunu söyledi. Birçok okuldan fazla öğrenciye, dersliğe ve atölyelere sahip olduklarını belirten Demirel, "Bu yılki kurs programlarımızı başarıyla tamamladık. Kursları başarıyla tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki eğitim yılımızda kurs çeşitliliğimizi daha da artırarak kurslarımıza devam edeceğiz" dedi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!