Etimesgut’tan Ankara’ya örnek tesis

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’tan Ankara’ya  örnek tesis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 15:40

Etimesgut Belediyesi, Bağlıca’da 20 dönümlük alana inşa ettiği Engelsiz Yaşam Merkezi’yle Ankara’ya örnek bir proje kazandırdı. Başkan Enver Demirel, 12 Mayıs’ta açılacak tesis için “Eminim diğer ilçelerde yaşayan engelliler de kendi yerel yöneticilerinden böyle bir tesisi talep edeceklerdir” dedi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, Bağlıca’da 20 dönümlük alana 5 bloktan oluşan kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi inşa etti. 20 milyon TL’ye mal olan tesisteki tüm alanlar, engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandı. Tesisin Ankara’da tek olduğunu belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel 12 Mayıs’ta hizmete açılacağını kaydetti. Başkan Demirel inşaatı tamamlanan merkezi Hürriyet Ankara’ya anlattı:

20 DÖNÜMLÜK ALANA SAHİP

“20 dönümlük alanda 20 milyon TL’ye yaptığımız merkez, Sağlık ve Rehabilitasyon, Mesleki Eğitim, Misafirhane ve Bakımevi, Sosyal Eğitim ve Kültür olmak üzere beş ayrı bloktan oluşuyor. Engellilerin eğitimi için sınıf ve atölyeler hizmet verecek. Havuzu, saunası, çocuk oyun alanları, basketbol sahaları gibi kapsamlı bölümler var. Merkezde çok amaçlı salon, sergi alanları, kütüphane, yemekhane ve kafeterya alanları olacak. Engelliler hem boş zamanlarını değerlendirecek hem de meslek sahibi olacak. Sağlık hizmeti de verilecek.

Haberin Devamı

KONAKLAMA İMKÂNI OLACAK

Merkezin üyelik sistemi gibi çok cüzi bir ücreti olacak. Engelliler ürettikleri ürünlerle kermes alanında kermes de düzenleyecek. 70 kişilik konaklama imkânı olacak. Aileler, çocuklarını merkeze getirerek cenaze düğün gibi özel işlerini halledebilecek. Engellilere bakan ailelerin de yaşamına katkı sağlamamız gerekiyor. Engellilerin birinci derece yakınlarına ‘siz engelli bireyi getirin biz onu misafir edeceğiz, gözünüz arkada kalmasın’ diyeceğiz. Aile ister evinde oturur, ister tatile gider bu süre içinde enerjilerini atmış olacak.

İSTİHDAM DA SAĞLAYACAĞIZ

Bir benzeri Antalya’da var. Belediyeden ekip gönderdim incelediler. Ankara’da böyle bir proje yok. Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının zorluğunu yerel yöneticiler olarak sürekli görüyorduk. Belediye imkânlarımızın da olduğunu görerek bunu gerçekleştirdik. Hizmetini yürütebilecek engellilerin merkezde istihdamını da sağlamayı düşünüyoruz. Tesisten Etimesgut’ta yaşayan engelli vatandaşlarımız yararlanacak. Eminim diğer ilçelerde yaşayan engelliler de kendi yerel yöneticilerinden böyle bir tesisi talep edeceklerdir.”

Haberin Devamı

Etimesgut’tan Ankara’ya  örnek tesis

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Hürriyet Ankara Muhabiri Murat Yılmaz’a gezdirerek bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!