Ethem Sarısülük davası Aksaray' da başladı

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülük davası Aksaray da başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 11:57

GEZİ Parkı eylemleri sırasında Ankara Kızılay Meydanı'nda Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılanması, güvenlik gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. 

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ankara'da yapılan protesto sırasında başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Sarısülük'ü vuran ve Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kastla adam öldürme' suçundan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ardından davanın güvenlik gerekçesiyle Aksaray'da görülmesine karar verildi, tutuklu olan polis memuru Şahbaz da, tahliye oldu.  

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI  

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma nedeniyle, çevre illerden takviye olarak çevik kuvvet ekipleri geldi. Adliye çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İki adet TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) adliye önünde hazırda bekletildi. Duruşmaya izlemeye gelen Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük ve yaklaşık 30 kişilik grup, üst aramasından geçirildikten sonra adliyeye alındı.

Haberin Devamı

DAVANIN AKSARAY'DA GÖRÜLMESİNE TEPKİ  

Grup, adliye önünde 'Katillerden hesap sorduk, soracağız' şeklinde slogan atarken anne Sayfı Sarısülük, davanın Aksaray'a alınmasına tepki gösterdi. Duruşmayı izlemeye gelen CHP Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan da duruşmanın güvenlik gerekçesiyle Ankara'dan Aksaray'a alınmasına tepki gösterdi.

HUKUKA AYKIRI 

Davanın Aksaray'a alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirten CHP'li Sarıhan, "Ankara'da güvenlik sağlanamıyordu da Aksaray'da mı sağlanacak. Her ilde farklı güvenlik durumları mı var. Bu da tartışmalı bir durum. Dava bütün kamuoyunu ilgilendiriyor. İzlemeye gelen çok kalabalık kesimler oldu. Salonunda yetersiz olduğunu öğrendik. Kamuoyunun dikkatinin çok yoğun olduğu bir davada en geniş salonda sürdürülmesi gerekir." dedi. 

BAKMADAN GEÇME!