Et Entegre tesisi boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

Et Entegre tesisi boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 10:43

Et Entegre tesisi boş kaldı

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta yaklaşık iki yıl önce açılışı yapılan Et Entegre tesislerinde kesim yapılamıyor. Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, "Çalışmaya hazır durumda. Şu an kesim yapılmıyor ama yakın zamanda inşallah yapılacaktır" dedi.
Sivas İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanan ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun da katılımı ile Et ve Süt Kurumuna devri yapılan Et Entegre Tesislerindeki belirsizlik sürüyor. Yapımının tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen kesimlerine bir türlü başlayamayan Et Entegre Tesisi boş vaziyette bekliyor. Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, "Tesis çalışmaya hazır durumda. Şu an kesim yapılmıyor ama yakın zamanda inşallah yapılacaktır" dedi.

'KESİM FİYATLARINA DENGE GETİRİLMELİ'
Tesuste çalışacak olan personellerin dahi hazır olduğunu kaydeden Hastaoğlu, "Şu anda Et Entegre tesisimiz bakanlığa bağlı olarak açıldı. Fakat sıkıntı serbest piyasadaki karkas kesim fiyatları fazla olduğu için kimse et, süt kurumuna canlı hayvan götürüp kestirmiyor. Bu fiyatlara denge getirildiği vakit çok çok randımanlı bir şekilde çalışacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca et süt kurumunun yapmış olduğu canlı ve karkas et ithalatındaki aktiviteler bundan sonra artacağı ve çalışacağı anlamına geliyor. İnşallah bundan sonra da fiyat durumunun düzelmesi ile beraber çalışır diye düşünüyoruz. Kaldı ki zaten işçilerimiz de personellerimiz de şu anda hali hazırda tamamlanmış durumda. Yani çalışmaya hazır durumda. İnşallah yakın zamanda kesim yapılacaktır" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!