Et-Balık teknoloji yeniledi maliyeti 1.29 liraya düştü

Hürriyet Haber
23.11.2009 - 21:58 | Son Güncelleme:

ET ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, 30 yıllık salam, sosis, sucuk,  pastırma ve kavurma makinelerini en son teknolojiyle yenilediklerini belirterek, et işleme maliyetini düşürdüklerini, gelecek yıl piyasada belirleyici olmayı hedeflediklerini söyledi. Ulubaş, teknoloji yenileme sonucu, 1 kilogram etin işleme maliyetinin 5.1 liradan 1.29 liraya düşürdüğünü bildirdi. Bekir Ulubaş, “Gelecek yıl Mayıs’tan itibaren katma değeri yüksek ürünlerde, hem kalitede hem de fiyatta eşik olacağız” dedi. EBK’nın 2005 yılı Ağustos ayında özelleştirme kapsamı çıkartıldığını hatırlatan Ulubaş, stratejik plan doğrultusunda Ağrı, Diyarbakır, Sakarya, Adana, Sincan EBK kombinalarının yenilenmesinin bitmek üzere olduğunu, diğer kombinaların ise gelecek yıl ele alınacağını kaydetti.Ulubaş, bu yıl 8 kombinada bin personelle 30 bin ton kırmızı ve beyaz et üretimini planladıklarını ve bunun büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerini söyledi. Ulubaş’ın verdiği bilgiye göre, geçen yıla göre, büyük baş hayvan kesiminde yüzde 129, kanatlı kesiminde yüzde 251 artış oldu.
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı