Eşya ve Giysi Bankası yüz güldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Eşya ve Giysi Bankası yüz güldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 10:35

BUCA Belediyesi'nin, hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmak amacıyla Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi içerisinde faaliyete geçirdiği Eşya ve Giysi Bankası, iki yıldır kullanılmayan eşya ve elbiseleri toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Haberin Devamı


Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Eşya ve Giysi Bankası'ndan bugüne kadar 2 bin 275 vatandaş giysi desteği alırken 4 bin 225 vatandaş da ev eşyası yardımı aldı. Eşya ve Giysi Bankası'nda Bucalı hayırseverlerden toplanan giyilebilecek durumdaki kıyafetlerin yan ısıra mobilyadan mutfak eşyasına, oyuncaktan beşiğe kadar her türlü ev eşyası depolanıyor. Belediyeye başvurarak ihtiyacını bildiren vatandaşların evlerinde inceleme yapan Belediye yetkilileri belirlediklerini her türlü eksiği stoklar dahilinde ihtiyaç sahibinin evine teslim ediyor. Belediye görevlileri teslim ettikleri eşyaların yerleştirilmesine ve kurulmasına da destek oluyor. Bankada bulunan ev eşyalarından Buca'da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri de yararlanabiliyor.
Bucalı yardımseverlerin kullanmadığı giysilerde Eşya ve Giyim Bankası'nda toplanıyor. Kontrolden geçirilip, temizlenerek kullanıma hazırlanan kıyafetler ihtiyaç sahiplerinin beğenisine sunuluyor. Gelinlikten, takım elbiseye, ayakkabıdan tişörte kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu giyim bankasında yazlık ve kışlık olarak mevsime göre sergileme yapılıyor. İhtiyacına göre bankalara ziyarette bulunan vatandaşlar, bu hizmeti sunan Buca Belediyesi'ne teşekkür ediyor.
Kıyafet bağışları Eşya ve Giyim Bankası veya Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilebilirken, ev eşyası bağışları için hafta içi saat 08.00 - 17.00 saatleri arasında 439 10 10 numaralı telefondan dahili 3411 tuşlanarak yetkililere bildirilmesi halinde evlerden teslim alınabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!