Estetikte abartıdan uzak durun!

Güncelleme Tarihi:

Estetikte abartıdan uzak durun
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 11:03

Estetik Cerrahi günümüzde çokça talep edilen ve oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyan bir sektör halini aldı. Sadece yurt içinde değil, yurt dışından da pek çok hasta bugün estetik ameliyatlar için İstanbul’a gelerek Türk cerrahların kapısını çalıyor. Peki, estetik cerrahide de bazı işlemler moda olabilir mi? Büyük vaatlerde bulunan her uygulamaya güvenmeli miyiz? Neden bazı işlemler bir anda gündeme oturup, bir süre sonra unutuluyor? Her zaman büyük ve göze çarpan mı idealdir? Tüm bu soruların cevaplarını Estetik, Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel’den aldık. 

Haberin Devamı

Bir iğne, 15 dakikalık ufak bir işlem ya da yarım saatlik lazer uygulaması… Kulağa ne kadar kolay geliyor değil mi? Bir de sonuçları bu kadar çok şeyi değiştirebiliyorsa, insan hemen uygulatmak istiyor. Daha uzun süren cerrahi prosedürler ise çok daha büyük değişimler vaat ediyor. Burun estetiği ile birden değişen yüz, yağ aldırma ve karın germe ile tamamen değişmesi gereken gardırop ya da göz kapağı estetiği ile gençleşen bakışlar bu vaatlere örnektir. İzlediğimiz televizyon, sosyal mecralar, çevremizdeki insanlar ile beraber oluşan güzellik algısı nedeniyle artık kendi vücudumuzla daha çok ilgileniyoruz. Bu bir komplo teorisi kesinlikle değil, bu bir dünya gerçeği. Refah arttıkça, artık insan daha çok kendi ile ilgileniyor. Daha zeki, daha kültürlü, daha güzel ve daha fit olmak istiyor. Okuyor, bilmediklerini soruyor, öğreniyor, spor yapıyor, sağlıklı besleniyor ve ihtiyacı olduğunu düşündüğü bedensel değişimler için estetikten faydalanıyor.

 

Haberin Devamı

Estetikte abartıdan uzak durun

 

ESTETİK CERRAHİ ’DE DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDEYİZ

Türkiye, herkesin kabul ettiği gibi bu alanda çok iyi durumda. Hem cerrahi deneyim, hem hastane bakımı, hem de teknolojiye ulaşım anlamında dünya standartlarının üzerindeyiz. El emeği, ne yazık ki ucuz, fakat bu hastalara olumlu anlamda yansıyor. En iyi işlemler oldukça uygun fiyatlara yapılıyor. Maddi açıdan kolay ulaşabilmek, tabi bazen kişiyi yanlış yönlendirebiliyor. Çünkü çok estetik her zaman iyi estetik değildir. Aşırı doldurulmuş yüzler, kaldırılmış kaşlar, şişirilmiş göğüsler ve kalçalar çok ilgi çekici olabiliyor fakat bu her zaman zarif ve güzel durmayabiliyor. Ayrıca bazı uygulamalar zamane tabiri ile ‘moda’ oluyor. Genellikle bu uygulamaların havalı birer adı olur. Kısa zamanda büyük değişimler vaat eder. İşe yararlılığı hakkında hiç bir şey söylemeye gerek yok. Herkesçe takip edilebildiği gibi yaklaşık 1 sene boyunca gündemde olur ve sonra aniden bu çok şey vaat eden işlemler unutulup kaybolurlar.

Haberin Devamı

Â

Estetikte abartıdan uzak durun

 

DOZU AŞILAN ESTETİK, KİŞİYİ HASTALIKLI GÖSTERİR

Moda olan başka bir şey de cerrahide abartı durumlarıdır. Mesleği standart, sıradan genç kız ve erkeklerin aşırı yapılmış gibi duran uzuvları normal hayat içerisinde birden karşımıza çıktığında şaşkınlık ve garip duygular uyandırmaktadır. Aşırı kaldırılmış, inceltilmiş yapılı gibi duran burunlar, kıyafetlere sığmayan göğüsler, ağız kenarından taşan dudaklar güzellik ve çekicilikten çok; ‘hastalıklı’ bir görünüm vermektedirler. En kötüsü bu doğal olmayan uzuvların popüler olup konuşulması, yapan hekimi haksızca öne çıkarıp ‘tanınır’ yapmakla kalmaz, ileride büyük pişmanlıklar yaşayacak bu hastayı da sanal bir ‘bilinirlik’ içinde tutar.

 

Haberin Devamı

Â

Estetikte abartıdan uzak durun

 

Estetik ameliyatların bazılarının geri dönüşü olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bu iş modası geçtiğinde çıkarıp bir köşeye koyacağınız bir elbise değildir. Ayrıca iyi bir işlemin fiyatı da bir elbise kadar olmamalıdır. Torununu kucağına alıp sevme zamanlarınızda da doğal bir biçimde gülümsemeniz gerektiğini unutmayın. Doğru kararlar ile doğru zamanda, doğru hekim tarafından yapılacak operasyonların mutluluk verdiği bir gerçek. Fakat abartıdan kendiniz ve geleceğiniz için kaçının.

 

Estetikte abartıdan uzak durun

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!