Estetik sonrası bakım

Birçok kişi, cerrahi operasyonlar sonrasında bakımın önemini es geçiyor. Oysa operasyon sonrası korunma yöntemleri en az operasyonun kendisi kadar etkili.

Haberin Devamı

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Dr. Atilla Oymak’a göre ameliyat sonrası bakım öyle etkili ki, ameliyat sonucunu etkilediği gibi kalıcılık süresini de azaltıyor. Üstelik bu, tüm estetik operasyonlar için geçerli bir durum. Hele işin içine derinin daha çok kullanıldığı yüz, göğüs, karın ameliyatları girerse; bu noktalarda ameliyat sonrası bakım mevhumu çok daha önemli oluyor.

n Niçin özellikle deri? Çok mu hassas?

- Maalesef. Deri, biz Türk insanında en kötü reaksiyon veren organımız.

n Neden Türk insanı? Renk mi genetik mi?

- Renkle değil genetiğimizle ilgili bir durum bu. n Operasyon sonrası oluşabilecek kötü reaksiyonlara karşı korunma yöntemleri nasıl olmalı?

- Operasyon sonrası hastaya belirli baskılar yaparız. Ya da, örneğin ben, 6 hafta boyunca göğüste ve karında korse kullandırıyorum. Sonra eğer deri reaksiyonu kötü olursa, yaranın üstüne basınç yapacak pansumanlar uyguluyorum. Ayrıca hastanın ameliyatını takiben dermokozmetik bakımını gerçekleştiriyoruz. Bunlara hasta dikkat etmez ise ameliyat sonrasında yara izlerinin kötüleşeceğine şüphe yoktur. n Ne tip estetik operasyonlar daha çok ilgi görüyor? Her bölgeye göre uygulanan bakım ve bakımın yöntemleri değişiyor mu?

- Bütün estetik ameliyatlar ilgi görüyor. Aklınıza ne geliyorsa, Türkiye’de onunla ilgili estetik ameliyatı yapılıyor. Ama en çok ne yapılır sorusuna cevap arıyorsanız, bu "burun"dur. Sonra yüz ve göğüs gelir. Ama son zamanlarda tüm bunların önüne liposuction ameliyatları geçti. Estetik ameliyat sonrası bakım ise her bölgeye göre değişir. Yüz, göğüs, karın, burun hepsi ayrı ayrı...

n Son yıllarda rağbet gören liposuction işleminden sonra selülitler tamamen yok olur mu?

- Selülitlerin tamamen yok olması gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Selülit kalıcıdır. Sadece oluşmasını engellemek için çaba sarf edersiniz. Ancak siz yine de öncesinde ve tabii ki sonrasında destek ürünler, jeller ile bölgeye masaj uygulayabilir, kan akışını hızlandırabilir ve selülitli bölgeleri rahatlatabilirsiniz. Bütün ameliyatlar sonrası kullanılabilecek yardımcı malzemelerde havyar ön sırada yer alır, yapısı itibariyle. Bir krem benim ameliyatımı 5 etkileyecekse, havyar 6 etkiler. Çünkü, besleyici ve hücre yenileyicidir...

n Liposuction sonrasında ciltte çöküklerin olması nasıl önlenebilir?

- Liposuction işleminden sonra, çöküklerin olması kesinlikle cerrahi bir hatadır. Varsa, bu doktorun hatasıdır. Mutlaka dikkat edilmelidir. Önlemek için işini iyi bilen bir doktora gitmek gerekir.

n Bakım için uygulanan ürünlerin eczanelerde satılır olması önemli bir kriter mi?

- Elbette eczanede satılır olması benim için çok önemli bir kriter. Eğer bir eczane bu ürünü satıyor ise düzgün bir ürün olma olasılığı yüzde 100 artar.

n Destek ürünler operasyonların kalıcılık etkisi artırır mı...

- Bakım niçin önemlidir; hem güzelleşmek hem de bu güzellik daha uzun sürsün diye... Sabah bir insanın kalkıp yüzünü yıkayıp çıkması ile başka bir insanın bir de krem sürüp çıkması arasındaki fark neyse, dermokozmetiğin farkı da o. Önemli olan uzman eşliğinde doğru ürünü seçmek.

Göğüs ameliyatları sonrası bakım

Eğer düşük ve kaldırılmış bir göğüsse kesik, yara izi olacaktır. İşte, bu durumu minimuma indirmek için hasta ile beraber çalışılıp ona yardım edilmesi, dolayısıyla belirli müdahaleler yapılması gerekli. Yara üzerine pansumanlarla, bantlarla basınç yapılıyor. Bu müdahale kapatma değil, şişmeleri önlüyor. Örneğin "keloit" yapmasını önlüyor. Biz toplum olarak bu konuda ne yazık ki, bilinçsiz sayılırız. Güzelleşmek, gençleşmek uğruna estetik ameliyatlar oluyoruz. Ancak sonrasını unutuyor, önem vermiyoruz.

İnce ve sıkı bir görünüm

Hydroderm Bodyshape, içeriğindeki etkin maddelerin cilde kolaylıkla nüfuz etmesini sağlıyor. Bu doğal bileşimler, cildin yüzeyine yakın olan yağ hücreleri üzerinde etkili olarak selülit görünümünü gideriyor. Ayrıca cildin nem seviyesini artırıyor, dokusunu dengeliyor, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Etkili sonuç için, Hydroderm Bodyshape’i günde iki kez istenilen bölgelere masaj ile uygulayın. Etkisini artırmak için de 30-60 saniye kadar cilde masaj yaparak iyice yedirin. Ürünün fiyatı 125 YTL...

Doğallığı kanıtlanmış cilt bakımı

En büyük iddiası doğallık olan Aubrey Organics ürünleri, günlük olarak, el ile ve en fazla 189 litre üretiliyor. Daha sonra depolama olmaksızın doğrudan kullanıcılara ulaştırılıyor. Bugün sipariş ettiğiniz ürünler Tapma Florida imalat tesislerinde henüz birkaç hafta önce imal edilmiş ve paketlenmiş oluyor. Mümkün olduğu kadar taze ürün elde etmek için küçük gruplar halinde formüle ediliyor. Aubrey Organics, kozmetik endüstrisinin yüzde yüz doğal saç ve cilt bakım ürünlerinin yeni markası olarak Türk müşterilerine hizmet veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları