Estetik kazaları tarihe karışıyor

Güncelleme Tarihi:

Estetik kazaları tarihe karışıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2010 00:14

Estetik ameliyatlarda çığır açmaya hedefleyen üç boyutlu teknolojiler büyük kolaylık sağlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Estetik yaptırmayı düşünüyorsanız ancak yüzünüzün ameliyattan sonra neye benzeyeceği konusunda şüpheye düşünüyorsanız işte size yüzünüzün ameliyattan sonraki halini gösteren yeni bir cihaz. "Vectra 3D"  görüntüleme sistemi plastik cerrahide yeni bir çağ başlatıyor çünkü hastalar ameliyat öncesinde ameliyat sonrası sonucu üç boyutlu olarak görebiliyorlar. Estetik cerrahide devrim olarak nitelendirilen bu teknoloji sayesinde doktor ve hasta operasyonu karşılıklı değerlendirip, ameliyat sonrası hastanın yeni görüntüsünü birlikte planlayabiliyorlar.

Estetik kazaları tarihe karışacak

Op. Dr. Yakup Avşar, "Bu sistem sayesinde, multi-lens özel bir kamera kullanarak 2 milisaniyeden az bir süre içinde hastanın 360 derece görüntüsünün çıkarılmasını sağlıyor. Bu görüntüler daha sonra Vectra 3D Görüntüleme Aracı yazılımına yüklenerek, hastanın konsültasyonunda kullanılıyor. Bu yazılım doktorun hastaya vücudun çeşitli yönlerden, sümule edilmiş, ameliyat öncesi ve sonrası karşılaştırmalı görüntülerinin ameliyattan önce göstermesini sağlıyor" diyor.

Haberin Devamı

Konuya iliÅŸkin olarak estetik kazalarının "üç boyutlu tasarım teknolojisi" ile tarihe karışacağını belirten Op. Dr. Yakup AvÅŸar, estetik ameliyatlarda olumlu sonuç almanın her zaman mümkün olmadığını, ameliyat sonrasında istenilen sonucu elde edebilmek için ameliyat öncesinde sonuca en yakın tasarımın yapılması gerektiÄŸini belirterek, estetik ameliyatlarında hastanın beklentisi ile yapılabileceklerin örtüşmesinin çok önemli olduÄŸunu söyledi. Operasyon öncesinde hastanın ne istediÄŸini iyi anlaması ve hastaya beklentisinin ne kadarının gerçek olabileceÄŸini söylemesi gerektiÄŸini ifade eden AvÅŸar, estetik operasyonlarında doÄŸal görünümün önemli olduÄŸunu vurguladı.Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!