Estetik cerrahide yepyeni bir teknoloji

Güncelleme Tarihi:

Estetik cerrahide yepyeni bir teknoloji
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 13:32

Ameliyatta planlanan değişiklikleri ameliyat öncesi hastanın üç boyutlu görüntüsü üzerinde uygulama ve bunu sanal gerçeklik ortamında hastanın görebilmesini sağlayan CRİSALİX uygulaması sayesinde hasta yeni kendisi ile yüz yüze tanışıp yapılan değişiklikleri isteği doğrultusunda olup olmadığı, isteklerinin gerçekten ona yakışıp yakışmadığını artık değerlendirebiliyor. Bu hem hasta hem de doktor için büyük bir avantaj oluyor.

Haberin Devamı

BENZER CİHAZLARDAN ÇOK FARKLI

Plastik cerrahide çok eskiden beri tek boyutlu resimler üzerinde “Photoshop” ve benzeri programlarla çalışılıp hastaya planlanan değişiklikler hakkında fikir edinmesi konusunda yardımcı olunurdu. Halen bazı plastik cerrahlar bu yöntemleri kullanır. Teknolojinin gelişmesi ile bu alanda üç boyutlu görüntüler üzerinde çalışmaya başlandı. En son cihaz olan “VECTRA” en sık kullanılan cihazdır. VECTRA ve benzeri cihazlar hastanın 3 ayrı fotoğrafı üzerinden üç boyutlu bir robot resmi oluşturur ve plastik cerrah bunun üzerinde çalışır. Görüntüler çok çok iyi olmasa da tek boyutludan daha aydınlatıcıdır. CRİSALİX gerçek kamera çekimi görüntülerin üzerinde çalıştığı için daha üstün bir sonuç elde ediyor. Ayrıca diğer cihazlar hastanın sanal gerçeklik ortamında kendini görme olanağını sağlamıyor ve ne kadar da adı üç boyutlu olsa da yine hasta ekrandan resimleri seyir ediyor.

Haberin Devamı

Estetik cerrahide yepyeni bir teknoloji

Plastik  Estetik ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı Dr. Hamidreza Samani tarafından yazılan bu uygulama dünyada en çok tercih edilen model haline geldi. Ameliyat öncesinde acaba estetik sonrası nasıl görünürüm sorularını tamamen yok eden bir uygulamadır. Dünyada çok yeni bir uygulama Türkiye’ye 2 ay önce kadar geldi. Şu anda plastik cerrahların ilk tercihi haline geldi. Estetik ameliyatı öncesinde, doktor bütün yapılabilecek uygulamaları cihaz üzerinde hastanın resmini çektikten sonra bu makinaya yüklüyor. Ve ameliyat sonrasında ortaya çıkacak hastanın son görüntüsünü veriyor. Önceki teknolojide üç boyutlu resim çıktısı alınıyordu. Fakat bu yöntem gerçek sonuca çok yakın.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!