Estetik

GÜNEY Amerika elemelerinden zor çıktılar. Hazırlık maçlarında hazırlıksızdılar. Özel maç için 20 Yaş Altı Milli Takımı ile Güney Afrika’ya geldiler.

Eleştirildiler. Ama kupa başlayınca görüyoruz ki, Tangocular’ın Dünya Kupası dansı bir başka.
Dörtlü defansın önünde Mascherano. Onun önünde Messi ve Tevez. Kanatlarda Rodriguez ve Di Maria. Forvette Higuain. Bu oyun anlayışı top Tangocular’da iken rakibin ayaklarını dolaştırıyor. Çalımı yiyip kendi ayaklarına basıyorlar. Ama top rakipteyken her an tehlike.
Arjantin’e göbekten de hücum edebilirsin kanatlardan da. Belki de Arjantin maçlarını güzel yapan bu. Estetiğe ihtiyaçları yok. Zaten dünyaya estetik gelmişler. Burunları kalkık, göbekleri yağsız, bilekleri insafsız.

Böyle kolay olmaz

Kore takımından ümidi kesmek yanlış olur. Arjantin karşısındaki çaresizlikleri rakibin büyüklüğünden. 17 numaralı oyuncuları Lee Chung Yong ve 19 numaralı Yeom Ki Hun her takımın başına bela olur. Kim Jung Woo tam bir dinamo. Hem ofansta hem defansta etkili. Güney Kore, bu gruptan çıkan 2. takım olabilir.
Maradona her idman öncesi, sonrası ve maçlardan önce ve sonra futbolcularını öpüp kokluyor. Biliyor ki, çocukluk idolü olduğu oyuncuları, kendisine teknik direktörken de kupayı kaldırtacak. Ama teknik taktik anlayışta bir soru işareti var: Top rakipteyken orta sahada oluşan boşluk. Bir ikinci ön libero bu sorunu giderebilir. Eleme grubu Arjantin için çerez. Ama ilk 16 bu kadar kolay olmaz. Bizden uyarması...
Yazarın Tüm Yazıları