Essen'de anılacak

Güncelleme Tarihi:

Essende anılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 10:21

Nazım Hikmet, Almanya’nın Essen kentinde düzenlenecek kültür etkinliğiyle anılacak.

Haberin Devamı

CHP Köln’ün 31 Ocak’ta düzenleyeceği etkinliğe, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Ayrıca Zülfü Livaneli ve Kardeş Türküler konser verecek, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Ataol Berhamoğlu, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Levent Üzümcü sahneye çıkacak.

Tutuklu gazeteci Can Dündar’ın hazırladığı ‘Nazım’ filmi gösterilecek.

Essende anılacak


CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, programı CHP Köln Gençlik Kolları ve Nazım Hikmet Vakfı ile birlikte düzenleyeceklerini söyledi. Çapan, “Etkinliği hazırlarken her şeyi hesaba kattık ama Can’ın tutuklanmasını hesaba katamamışız. Can’ın, Nazım filmini eşi Dilek Dündar sunacak, bir de konuşma yapacak. Can’ın yerine Dilek kitaplarını imzalayacak” dedi.

SOHBET EDECEKLER

Programdaki amaçlarının hem Nazım’ı, hem de Türkiye’nin renklerini anlatmak olduğunu kaydeden Çapan, Türkiye’nin dünyadaki tüm inançları barındıran bir kültür zenginliğine sahip olduğunu hatırlattı.

Çapan, “Bu renkleri kardeş renkler olarak buluşturmak istedik. Bu yurttaşlarımızın ortak etkinliğidir. İnanç ve kültür temsilcilerinden talepler geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile sohbet toplantısı yapacaklar. 350 dernek başkan ve yardımcıları müracaat etti, yer darlığından 200 kadarını kabul ettik” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!